Opozicija podnela više od dvadeset amandmana, jedan usvojen

LESKOVAC

Odbornici opozicije podneli su preko 20 amandmana, kao i nekoliko amadmana usmeno. Od toga, usvojen je samo jedan amandam opozicije u celosti, i jedan delimično.

Šef odborničke grupe SDS Nebojša Cakić predložio je 13 amandmana, koje je vladajuća većina odbacila. Nenad Zdravković iz iste stranke predložio je četiri amandamana, od kojih je je Gradsko veće, koje je zasedalo u pauzi,  a potom i Skupština, jedan u potpunosti, a drugi delimično prihvatila. Naime, prihvaćen je Zdravkovićev amandman da se iznos od 500.000 dinara za specijalizovane usluge smanji na 400.000 dinara, a da se tih 100.000 dinara usmeri na održavanje javnih toaleta, što je povećanje od milion i 300 na milion i 400 hiljada dinara.  Zdravković je predložio da se 3 miliona dinara subvencija „Domu“ preusmeri na finansiranje usluge pomoći u kući i personalnih asistenta – defektolozi za decu ometenu u razvoju. Prihvaćeno je da se ova sredstva obezbede, ali sa pozicije konkursa u socijali, koji su projektovani na 25 miliona dinara.

Odobornik DS-a Igor Kocić imao je jedan amandman koji je odbojen, kao i nekoliko amandamana šefice odboričke grupe ove stranek Jelene Spirić. Ona je zbog ovoga izrazila oštar protest, budući da se većina njenih amandmana odnosila na pomoćbolesnoj deci i obrazovanju.

Nakon rasprave o amandmanima podnetim u pisanoj formi, na dnevnom redu se našlo i nekoliko amandamana odbornika DS-a Saše Stojanovića, Nenada Zdravkovića i Bratsilava Prokopovića podnetih usmeno, ali su svi odbijeni.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
\"Mali maturanti\" zamajavaju ovaj grad!
\"Mali maturanti\" zamajavaju ovaj grad!
7 godine pre

U pojedinim trenucima je zasedanje skupštine ličilo na proslavu 40 godina od male mature.