Opozicija Čačka: Pobedili smo na sva 104 biračka mesta

ČAČAK

Uvidom u kompletan birački materijal sa sva 104 biračka mesta Čačka, potvrđeno da je Srpska napredna stranka izgubila većinu, saopštile su danas opozicione liste ovog grada

Opozicione izborne liste u Čačku saopštile su danas da su odnele pobedu u tom gradu na proteklim lokalnim izborima, jer je uvidom u kompletan birački materijal sa sva 104 biračka mesta potvrđeno da je „Srpska napredna stranka (SNS) sa svojih devet satelita izgubila većinu“.

Opozicione liste su „Ivan V. Ćalović – Istina i čast”, „ProBudimo Čačak”, „Svi za Čačak“ (Narodna stranka, Nova Srbija, Pokret poljoprivrednika Srbije, Pokret obnove Kraljevine Srbije), „Čačak protiv nasilja i Novi DSS“ (Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar – Srce, Nova DSS i Novo lice Srbije), „Prim. dr Milan Roganović – Srpski pokret Dveri“.

Opozicija Čačka kaže da je „uvidom u kompletan birački materijal na sva 104 biračka mesta, koji su 6. i 7. juna izvršili ovlašćeni predstavnici naših izbornih listi, dokazali smo da je SNS, zajedno sa svojih devet satelita, osvojila ispod 50 odsto glasova i da je opozicija pobedila u Čačku“.

Kako navode, prilikom kontrole biračkog materijala njeni predstavnici pronašli su i zabeležili brojne neregularnosti: nevažeće listiće među glasovima za SNS, glasove za opoziciju među nevažećim listićima i među glasovima za SNS, protivzakonite i falsifikovane potvrde za glasanje van biračkog mesta, isto lice koje je glasalo i na biračkom mestu i van biračkog mesta, istim rukopisom popunjeno i potpisano više zapisnika na različitim biračkim mestima u selima, biračko mesto na kome je trećina birača glasala van biračkog mesta, pa čak i nezakonite spiskove ko je glasao a ko nije i poruke stranačkoj centrali SNS koga treba zvati i pritiskati da izađe na izbore, koje su očito greškom ostale u biračkom materijalu i otkrile čime se sve služila aktuelna vlast…

„Kao što smo i pretpostavljali, 988 nevažećih listića i 1.324 glasa van biračkog mesta su više nego sporni, i uz sve druge izborne nepravilnosti u potpunosti menjaju konačni izborni rezultat u korist ujedinjene opozicije“, navedeno je u saopštenju.

Opozicija je dodala da je sada na potezu GIK koja treba da odluči o službenim beleškama koje treba da dostavi načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojša Bežanić, na osnovu svega što su predstavnici opozicije otkrili u biračkom materijalu.

Načelnik Bežanić je, međutim, po završetku pregleda biračkog materijala u petak uveče „bukvalno pobegao iz gradske uprave i izbegao da predstavnicima opozicije uruči kopije službenih beleški o onome što su za dva dana neprestane kontrole pronašli. Međutim, ne može pobeći od zakonske obaveze da službene beleške dostavi GIK koja je onda dužna da proglasi prave izborne rezultate i potvrdi pobedu ujedinjene opozicije u Čačku“, navedeno je u saopštenju. (Vreme)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare