“Oplemenjuju” most srcima a narod ispod njega piša jer nema gde

LESKOVAC

Povodom postavljanja dekorativne konstrukcije na mostu kod Zelene pijace održana je konferencija za medije na kojoj je Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika, rekao da se lokalna samouprava trudi da oplemeni izgled grada.
„Želimo da ga ukrasimo kako bi građanim i turistima Leskovac bio lepši i estetski prijemčiviji. Na pešačkom mostu kod Zelene pijace smo u tu svrhu postavili dva nova ukrasa u obliku srca, koje je JKP „Grdelica“ izradilo po idejnom rešenju predstavnika urbanizma. Troškovi izrade i postavljanja iznose 348.000 sa PDV-om. Ovi ukrasu su ne samo ulepšali ovaj kraj, nego mu dali i određenu simboliku, pošto je za sve nas srce simbol ljubavi i zdravlja.“


Stojković je, kako je sam rekao, iskoristio priliku i pozvao osobu koja je njegova bezrezervna podrška „da na ovom mestu simbolično zakačimo katanac, kao jedno obeležje naše ljubavi i uzajamnog poštovanja.“

Tako će katančići izmedju dva scra da se “kaće” i na visećem mostu kojim gradjani Leskovca stižu do zelene pijace na Niškoj ulici.

A drugi pak njegovo podnožje pored reke koriste kao javni wc jer , u silnim aktivnostima postavljanja “srca” nadležni nikako da reše problem nedostatka javnog toaleta.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je bio prisutan , nije se ovog puta obraćao a nije kačio ni katanče.

Ali je zato početkom oktobra, kada se slikao sa “projektom” ulepšavanja mostova rekao da će na ovom mnostu radovi koštati oko 500.000 dinara.

“U planu je da sve to bude gotovo za dan ljubavi sledeće godine. Mislim da ćemo na taj način ulepšati ljubav mladima, ali i ljubav koja može biti prema prijatelju, knjizi, ili kome već…“ rekao je Cvetanović tada.

Gradska vlast se baš trudila oko leskovačkih mostova pa je tako “realizovan” i projekat njihovog osvetljavanja koji gradjane Leskovca košta 2,6 miliona dinara.

A osvetljenje ne radi.

Evo šta je na tu temu rekao gradonačelnik Leskovca u januaru prošle godine

“Radi se o mostovima kod Hemijske škole, kod OŠ „Svetozar Marković“, most u Bulevaru Oslobođenja i most kod pijace. Most u centralnu će zaista izgledati kao most u 21. veku, biće promena boja svetlosti, raznog osvetlenja… Grad će uložiti 2,6 miliona dinara, a izvođač će biti firma „Luks“ iz Leskovca. Potrebno je da Direkcija potpiše ugovor i da u proleće ti radovi budu, kako očekujemo, završeni.“

A čitaoca JUGpressa , koji nam je poslao fotografiju “rasklimatane pločke” na stepeniku prema “srcu” obaveštavamo da je ista zacementirana.

Prati
Obavesti me o
guest
4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Sanja
Sanja
20 Februara, 2020 8:59 am

Oprosti im bože ne znaju šta čine…

Ustavobranitelj
Ustavobranitelj
20 Februara, 2020 2:45 am

Pisaju ispod istog tog mosta, pa znate kako je kod nas obicaj kad je nesto novo to mora da se zalije, ha, ha ,ha toliko o prioritetima, 2 miliona evra za gospodina Edi Ramu.

Potrosac
Potrosac
19 Februara, 2020 11:16 pm

Izgubi Leskovac dva dobra mesta za pisanje i veliku nuzdu kad pritera. Pored manjka parking mesta, sve je manje i javnog toaleta, onog narodnog.

Požarni
Požarni
19 Februara, 2020 9:48 pm

I opet GLUPOSTI MOLIM TE OPROSTI!!!

Проститутки Бишкека
4
0
Ostavite komentar.x
()
x