Opera u Leskovcu

LESKOVAC

Leskovačko Narodno pozorište domaćin je prve operske predstave u našem gradu koja će biti izvedena u petak 08.oktobra 2021.godine, u 20 časova, saopšteno je danas.

” Reč je o prvoj Srpskoj operskoj predstavi „Na uranku“ Stanislava Biničkog komponovanoj na tekst Branislava Nušića. Ovo je priča o ljubavi, ljubomori, osveti i sramoti u malom srpskom selu pod ropstvom Turaka i predstavlja jedinstveni biser kulturne baštine.

Leskovačka publika će nakon publike u Beogradu, imati priliku da uživa u ovoj jednočinki u trajanju od 45 minuta, sa lepom i pitkom muzikom uz prožimanje narodnog melosa, a u izvođenju nove generacije operskih umetnika među kojima je čak troje Leskovačkih solo pevača: soprani Isidora Bogdanović, Mina Nikolić i već iskusni na sceni bariton Nikola Mikić. Želimo da opera kao žanr pored postojećih mesta, bude prisutnija u našem gradu jer naša publika do sada nije imala priliku da je upozna i zavoli.

Broj karata za predstavu je ograničen na 135 zbog aktuelne epidemije a prodaju se po ceni od simboličnih 300,oo dinara, na blagajni Narodnog pozorišta, a prikupljeni novac biće usmeren za lečenje male Anastasije koja ima najteži oblik tumora na mozgu i neophodne su joj zračne terapije i lečenje u zemlji i inostranstvu.

Opersku predstavu na „Na uranku“, pomaže Narodno pozorište u Leskovcu koje je mladim umetnicima ustupilo salu i izradilo promo materijal. Put, smeštaj i boravak 20-oro umetnika, finansiraju prijatelji – ljubitelji ove vrste umetnosti”, navodi se u obaveštenju koje potpisuje Nikola Mikić član MOTO- učesnik – domaćin.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Lepše je sa kulturom
Lepše je sa kulturom
2 godine pre

 “Put, smeštaj i boravak 20-oro umetnika, finansiraju prijatelji – ljubitelji ove vrste umetnosti.” Zar grad i lokalna samouprava ne mogu da podrže ovako nešto? A za razne nekulturne sadržaje se ima…

Vučić
Vučić
2 godine pre

Pa šta?

Ponosni građanin
Ponosni građanin
2 godine pre

Svaka čast za organizaciju i podršku kulturi. Posebno je značajno to što je mladi umetnik Nikola iz Leskovca, koji je već nastupao u Beogradskom narodnom pozorištu. Lepo je da su pozorište i grad prepoznali i podržali jedan ovakav događaj. Kad su mogli da nađu novac za Cecu i Zoricu, dobro je da su mogli i za ovo.