Onima koji bi trebalo da štite svoj narod, postavlja se samo jedno pitanje – Šta radite, bre?

LESKOVAC

Prema propagandi, vlasti u Srbiji se hvale potpisivanjem raznih sporazuma o strateškim partnerstvima sa velikim svetskim silama, a u stvarnosti od stranih investitora ne mogu  osigurati ni bolje higijenske uslove u toaletima! Nakon šest sati pregovora između sindikata, Ministarstva rada i poslovodstva Jure nije postignut dogovor o poboljšanju uslova rada radnika koji rade najviše u Evropi, a plaćeni su najmanje.

Nakon nedelju dana štrajka, vlast očigledno nije briga, iako su radnici iz očaja pribegli štrajku tokom kog neće biti plaćeni, iako primaju minimalac od kog ne mogu prehraniti svoje porodice. Ministarstvo rada je u Juru poslalo čak Miru Bastu, koja je odavno stala na stranu onih koji su doneli i usvojili Zakon o radu koji nije u interesu radnika Srbije. Jasno je da Basta nije poslata radnicima da poboljša njihove uslove rada, već stranom investitoru, sa zadatkom da uguši proteste nezadovoljnih radnika, što kao i u nekim prethodnim slučajevima rezultira pritiskom na radnike da odustaju od štrajka. Pošto dogovor nije napravljan sa radnicima, da li je možda napravila dogovor sa poslovodstvom o nekoj donaciji, kao i pre desetak godina, kada je Jura donirala automobile Inspektoratu za rad?

Nakon nedelju dana borbe radnika za  obroke, osnovnu higijenu i nediskriminatorne bonuse, da li je posao Ministarstva rada da brani radnike ili strane kompanije?! U zemlji “ekonomskog tigra”, vlastima koje bi trebalo da pre svega štite svoj narod, postavlja se samo jedno pitanje – Šta radite, bre? pita u saopštenju Jelena Spirić , narodna poslanica i predsednica Gradskog odbora SSP Leskovac. (SSP)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare