OMLADINA SPS: TRIBINA „ISHRANOM DO ZDRAVLJA I BOLJEG IZGLEDA“

LESKOVAC

 

Omladina Socijalističke partije Srbije organizovala je tribinu o načinu ishrane.

 

Dr Slaviša Stojić, član saveta omladine SPS-a kaže da je termin zdrava ishrana toliko potrošen i toliko puta izrečen u najrazličitijem kontekstu da više niko nije siguran šta pojam zdrave ishrane znači.

„Na to pitanje možemo dobiti najrazličitije odgovore, neko će reći da to znači jesti voće i povrće, neko da je to upotreba samo organske hrane ili život bez genetski modifikovane hrane… Suština je u latinskoh izreci „modicus cibi, medicus sibi“ odnosno, ko je umeren u jelu, sam sebi je najbolji lekar. Zdrava ishrana zapravo obuhvata tri odrednice: kvalitet, raznovrsnost i izbalansiranost.“

Dr Stojić je dodao i da je cilj tribine da se ukaže na značenje kvalitetne, raznovrsne i izbalansirane ishrane gde će se učesnici upoznati sa pravilnim odabirom namirnica, njihovim nutritivnim sastavom i značajem, kao i planiranjem i sastavljenjem obroka u skladu sa ciljevima, tj, skidanju masnih naslaga, povećavanju mišićne mase, kao i detoksikaciji organizma. Pomenuti su i faktori rizika po zdravlje loše koncipiranom ishranom u krajnostima po pitanju nekih navodno, magičnih dijeta, koje za kratko vreme daju „odlične“ rezultate.

Mihajlo Stojanović, predsednik omladine SPS, kao sledeću temu najavljuje štetnost alkohola i duvanskog dima.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare