OLIVER IVANOVIĆ ZAPOČEO ŠTRAJK GLADJU

KOSOVSKA MITROVICA

 

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović započeo je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i zahteva da mu se omogući odbrana sa slobode.

Ivanović je započeo štrak glađu nakon što je u četvrtak Euleksovo sudsko veće Osnovnog suda u Kosovskoj MItrovici donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, odnosno do 6. oktobra.

Građanske inicijative SDP navodi da se Ivanović na ovaj korak odlučio kako bi ukazao na nehuman i nepravedan odnos Euleksa prema njemu.

“Ivanović se odlučio na ovaj korak jer ovakav, politički montiran, proces je nakon 47 ispitanih svedoka došao do tačke kada više pravni argumenti ne postoje već samo politički, na koje je smo ukazivali od početka”,” navodi se u saopštenju.

Svesni rizika po njegovo zdravlje, ali i nipodaštavanja njegovih prava, porodica, njegovi prijatelji i politički saradnici podržavamo njegovu odluku, dodaje se u saopštenju.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine.

On je ranije već jednom štrajkovao gladju nedelju dana dok je bio u pritvorskoj jedinici u Prištini zahtevajući premeštanje u mitrovički zatvor, što mu je, na kraju,  i omogućeno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare