Olimpijski šampioni kojima gase klubove

RIO DE ŽANEIRO-LESKOVAC

 

Vaterpolisti Srbije osvojili su  zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru čime su samo potvrdili apsolutnu dominaciju u svetu u ovom sportu.

 

I dok se svi rdauju zbog njihovih uspeha, kao i uspeha drugih sportista i sportistkinja koji se u Srbiju vraćaju okićeni medaljama, zaboravlja se na činjenicu da su za te uspehe zaslužni oni sami ali ne i država koja ne brine o sportu i sportistima u ovoj zemlji, naročito kada nije u pitanju fudbal u koem s ene postižu nikakvi rezultati, bar u onom profesionalnom, al se, očiglendo “vrti para”.

Ovaj rezultat nije plod sistemskog ulaganja u sport, rekao je noćas vaterpolista Andreja Prlainović i time pokazao da vaterpoliste i u trenucima najveće radosti,

muči opstanak vaterpola u Srbiji.
Jer,  klupski vaterpolo u Srbiji odumire. Novca skoro da nema, klubovi su na izdisaju, to je stvarnost u zemlji olimpijskih šamiona.

Mediji će, s druge strane, više pažnje posvetiti ko je vaterpolistima sve uputio telegrame sa čestitkama  nego ovoj činjenici.

I neće se baviti ni time ko je sve otputovao u Rio o trošku gradjana, i sigurno ne  nekim niskotarifnim letom.

Srbija je svoje vaterpoliste upravo na takav način poslala na Olimpijske igre.

O tome govori i poruka vaterpolista “Hvala vam za lou kost i 33 sata puta do Rija”.

Low cost (u prevodu: niskotarifne) kompanije su avio prevoznici čiji je osnovni cilj jeftin i siguran prevoz putnika do određene destinacije.

Jeftina cena leta podrazumeva žrtvovanje svakog luksuza, osim bezbednosti.
“Poručujem medijima da za dva dana slobodno počnu da pišu o stanju u srpskom vaterpolu. Ne moramo mi sportisti da se zameramo političarima i vrhu države”, rekao je Prlainović.

“Novinari dobro znaju šta treba da se uradi za ovaj sport. Ovaj rezultat nije plod sistemskog ulaganja u sport. Znamo da su svi vodeći klubovi pred stečajem. Dakle, nije u pitanju medijski tretman reprezentacije, već stanje u našem sportu. Nadam se da će se to popraviti”, rekao je Prlainović.

Da li je potreban još neki komentar?

Ovih dana dok se  raznorazni političari duvaju njihovim uspesima.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djurica
Djurica
7 godine pre

NOVA NAŠA REČ, 17.7.2015. je objavila intervju sa Miloradom Krivokapicem predsednikom vaterpolo saveza Srbije gde je pomenuta problematika obelodanjena.

i na lokalu i u Riu
i na lokalu i u Riu
7 godine pre

Svaki rezultat bilo cega u drzavi, politicari pripisuju sebi. Na delu, u praksi, kada treba da im nesto plate, oni otimaju, kad treba da ih podrze, oni nemaju vremena za njih, kada treba da ih nagrade, oni ih unazadjuju, kada treba da im daju prostor, tada prednost imaju mediokriteti svake vrste, od sporta, preko privrede, do kulture. I tako na svakom polju. Mozemo da idemo do Ria, ali i da se osvrnemo oko sebe. Kog pohvaljuju, pa najgoreg. S kim provode vreme, pa s onim sto ne radi nista, kome zaposljavaju familiju, sa onim sto u njihovo ime izvlaci kapital, sto im dobacuje priviligeije iz oblasti kojom rukovodi.