Oko dva miliona evra za Bujanovac, Preševo i Medvedju iz Koordinacionog tela

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MEDVEDJA

Predsednik Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo I Medvedju Zoran Stanković rekao je za JUGpress  da će te tri opštine I ove godine iz budžeta Srbije, preko Koordinacion tela, dobiti oko dva miliona evra.

“Po našim redovnim planovima pred opštinama je oko dva miliona evra. U februaru će se održati Predsedništvo Koordinacionog tela i podeliće se ta sredstva u uobičajenom procentu. Preko toga postoji još par miliona dinara koje mogu da se dodele u ovakvim situacijama poput poplava I oštećenja puteva I mostova, kao što se sada desilo”, rekao je Stanković.Na našu konstataciju da je trenutno  u sve tri opštine jednoetnička vlast, u Bujanovcu I Preševu je čine samo Albanci a u Medvedji smao Srbi I pitanje da li lokalne vlasti imaju obaveze da podjednako ulažu od novca koji ide preko Koordinacionog tela za sve zajednice koje žive u tim opštinama , Stanković je rekao da  tri opštine dobijaju  novac u određenom procentualnom rasporedu.

“Skupštine opština donose odluku koliki će deo tog novca biti utrošen u određenoj sredini, odnosno u sredinama sa različitim nacionalnim strukturama”.

“Mi ćemo insistirati i posebno voditi računa da se taj novac podeli na osnovu pravila koji je usvojen u nekom  prethodnom periodu, tako da nećemo dozvoliti da bude majorizacije i dodele tih sredstava nekoj sredini više, a nekoj ne. Biće zastupljene na način kako to odražava i nacionalna struktura, ali i potrebe koje su veoma izražene pojedinim sredinama u tim opštinama”, rekao je Stanković.

Da li će to biti baš tako, pokazaće vreme.

Ove godine je u Bujanovcu po prvi put prekršen taj dogovoreni princip ulaganja u albanske I srpske sredine iz budžeta opštine, koji je iznosio 60: 40 posto.

U ovogodišnjem budžetu lokalna vlast, koju čine samo albanske stranke, uz podršku jednog romskog odbornika, odlučila je da 83 miliona dinara  bude uliženo u projekte u albanskim sredinama I samo 6,5 miliona u srpskim sredinama u Bujanovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare