Oko 1,1 tona marihuane zaplenjeno kod Dimitrovgrada

DIMITROVGRAD

U neposrednoj blizini izlaza graničnog prelaza Gradina upravo je sprečen pokušaj krijumčarenja impozantne količine marihuane, teške oko 1,1 tonu. Pomenuta količina droge najveća je količina ikada zaplenjena u jednom mahu na našim graničnim prelazima.
Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji MUP-a, Uprave carina i Bezbednosno-informativne agencije.
Droga je otkrivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina na parkingu Motela „KING“ započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.
Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane.


Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom
objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina od strane pripadnika SBPOK iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.
U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih
putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno
704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.
U drugom kamionu novosadskih registarskih oznaka takođe se nalazio tovar od 56 paketa marihuane težak oko 300 kilograma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare