Okestar Davida Antića učestvovaće na ,,Saboru trubača” u Guči

VLASOTINCE

U organizaciji Surduličkog kulturnog centra nedavno je završeno 35. Vlasinsko leto. Za zainteresovane organizator je pripremio bogat i raznovrstan program. Deo programa je i tradicionalno takmičenje duvačkih orkestara sa juga Srbije, što je, u stvari, predtakmičenje trubača za Sabor u Guči.

Ove godine među orkestrima koji su se takmičili bio je duvački orkestar Davida Antića iz Vlasotinca. Nastup vlasotinačkog orkestra žiri je ocenio kao najbolji orkestar u mlađoj kategoriji. Ovaj uspeh omogućio im je i učešće na Saboru trubača u Guči početkom avgusta.

Članovi orkestra koji su za svoj nastup proglašeni kao najbolji dobili su pehar, a slavodobitničku ekipu činili su: David Antić, Predrag Ilić, Aleksandar Antić, Žarko Stamenković, Nemanja Osmanović, Aleksandar Ilić, Dragoljub Stevanović, Jovan Ilić, Ninoslav Krstić i Filip Zdravković.

  • Posle skoro 50 godina, kada je Mile Stanojević ,,Balavur” pobedio na Vlasinskom letu, sada je orkestar Davida Antića, ponovio uspeh. Pobedio je u kategoriji najmlađih. U ovoj kategoriji takmičili su se orkestri iz Vladičinog Hana, Zagužana i Vlasotinca. Naš orkestar će posle duži niz godina predstavljati našu opštinu na Saboru trubača u Guči, početkom avgusta meseca – rekao je David Antić, vođa orkestra.
    Trubači iz Vlasotinca prisutnima su se predstavili numerama „Vlasotinački čoček“ i „Jovano, Jovanke“.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare