Ogradom sprečavaju parkiranje na trotoaru

LESKOVAC

 

U Vlajkovoj ulici su u toku završni radovi na izgradnji trotara, od Radničke do Trga Crnog Marka, u dužini od 1100 metara.

 

Gradonačelnik Leskovac Goran Cvetanović koji je obišao radov, rekao je da je u ove radove uloženo  oko 2,9 miliona dinara preko Direkcije za urbanizam i izgradnju, a izvođač radova je „Investgradnja“ Leskovac.

„U sklopu uređenja trotoara u Vlajkovoj ulici, predviđeno je i formiranje novih sadnih mesta i drvoreda duž čitavog trotoara. Uređenje pešačkih površina jedna je od bitnijih stavki u infrastrukturnom uređenju grada, a o tome svedoči i podatak da smo u protekle tri i po godine zamenili oko 10.000 metara trotoara. Isti radovi trenutno se izvode i u ulici Strahinjića bana, u ulici Južnomoravskih brigada, kao i u obližnjoj Radničkoj ulici, gde se istovremeno radi na revitalizaciji zelenila i obnavljanju drvoreda”, rekao je Cvetanović.

On je dodao da su Infrastrukturni projekti “jedna od prioritenih stavki i u narednom četvorogodišnjem planu, pa ćemo nastaviti da intenzivno radimo na uređenju našeg grada.”

Vlajkova ulica 1

U Vlajkovoj ulici je napravljen novi trotoar na istočnoj strani ulice , sa novom konstrukcijom i završnim asfaltnim slojem uz zamenu uličnih ivičnjaka.

 

Osim ovih radova predviđeno je i postavljanje zaštitne pešačke ograde celom dužinom ulice, sa ciljem da se spreči parkiranje vozila na trotoaru i poveća bezbednost pešaka s obzirom na to da je na drugoj strani ulice površina trotoara minimalna.

Vlajkova 4 Vlajkova 2 Vlajkova 3

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sredjivanje u prolazu
sredjivanje u prolazu
7 godine pre

Ovaj pravi, pa busi i rusi, ispozatvara sve otvore i prilaze. Kad se probudis a ono nikla ograda ili zardinjera sa siblje ukrasno. Je li ovaj arhitekta u libelu? Ajde bre Cvetanovicu imas Nesu Cvetkovica i bar jos trojicu ozbiljnijih ljudi koje moras da molis da vode investicije a ti se ufatio za neiskusnog i kobajagi poslusnog cvecara. Koji uz to oce da zapali u inostranstvo i boli ga uvo za Leskovac. Stabilnost je preduslov da se grad voli i vodi u boljitak.

slažem se
slažem se
7 godine pre

Vredjaju našu iteligenciju kičericom i seljanom koju prave od grada.
Ako već uredjujte ne trpajte jadne kante za smeće, preglomazne žadinjere, bespotrene ogade (na većini mesta u gradu je stvarno suvišna), kineska svetlašca sa dna žardinjera.
A pri tom sve košta i reparacije ‘poklonjenih žardinjera’ i otužne kantičice postavljane u dva navrata po milion i po, a gde su jo cena ograda i oni stubovi za bešpenje kobajagi puzavica (čemu to služi?).
Neka pitaju Glavnog gradskog urbanistu, ona je makart žena sa iskustvom i ukusom.
glavna za uredjenje nek se vrati u svoje selo u neka vodi svoj rasadnik, ne nas grad više da kvari.
A ko hoce neka ide u inostranstvo,to bi za sve bilo najbolje, da progledamo bez ograda,