MISIJA OEBS-A NA KOSOVU POZIVA NA BRZU ISTRAGU

PRIŠTINA

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, Jean-Claude Schlumberger snažno je danas osudio najnovije incidente koji su pogodili zajednicu kosovskih Srba u selu Goraždevac, u opštini Peć.

Tokom ranog jutra, imovina porodica Petrović i Vuksanović, kao i vozilo u vlasništvu porodice Kolašinac, oštećeni su mecima iz vatrenog oružja. Spomenik u znak sećanja na poginule kosovske Srbe iz tog mesta, uključujući i decu ubijenu 2013. godine blizu Bistrice, takođe je oštećen. Sličan incident dogodio se u Goraždevcu jula 2015. godine.

„Snažno osuđujem ove incidente. Intenzitet najnovijih incidenata i činjenica da se ponavljaju doprinosi osećanju nesigurnosti kod lokalne zajednice kosovskih Srba,“ – istakao je Schlumberger

On je takođe pozivao organe za sprovođenje zakona da slučajeve efikasno istraže i odgovorne hitno izvedu pred lice pravde. „Ovakvi incidenti treba da se tretiraju kao prioritetno pitanje, tako da sve zajednice, bez obzira gde žive, mogu da se osećaju bezbedno i zaštićeno,“ – zaključio je Schlumberger.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare