OEBS OSUDJUJE NAPAD NA INFORMATIVNI PORTAL

 

PRIŠTINA/BEČ

 

Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Jean-Claude Schlumberger i predstavnica OEBS-a za slobodu medija, Dunja Mijatović, izrazili su danas zabrinutost povodom napada, koji je rano jutros izvršen, na prostorije KosSev informativnog portala u Severnoj Mitrovici.

 

„Zabrinut sam povodom izveštaja koji navode da je na prostorije KoSSev portala pucano vatrenim oružjem nekoliko puta,“ – istakao je Schlumberger. „Ovaj napad predstavlja čin zastrašivanja nezavisne medijske kuće i ja ga najsnažnije osuđujem.“

 

Policija je potvrdila incident i istražuje slučaj. Po njima, dva metka su nađena unutar prostorija KoSSev-a, kao i 4-5 na fasadi. Izuzev materijalne štete nije bilo povređenih.

 

Schlumberger  je pozvao relevantne institucije da rasvetle ovaj slučaj što je pre moguće i obezbede uslove za slobodan i bezbedan rad medija.

 

„Osuđujem ovaj napad, sigurnost je osnovni preduslov kako bi pripadnici medija radili svoj posao,“ – istakla je Mijatović. Ona je pozdravila osudu ovog napada kako od strane Udruženja novinara Kosova tako i od strane Udruženja novinara Srbije, kao preko potrebnu poruku solidarnosti među medijskom zajednicom.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare