OEBS ORGANIZUJE TAKMIČENJE O KLIMATSKIM PROMENAMA I BEZBEDNOSTI

 

BEČ

 

Kako  bi pomogao u podizanju  svesti o bezbednosnim rizicima u vezi sa klimatskim promenama, OEBS je pokrenuo međunarodno takmičenje u partnerstvu sa globalnom zajednicom talentovanih stvaralaca, koja deluje pod nazivom eYeka, u cilju pronalaženja  snažanog vizuelnog prikaza koji prenosi važnu poruku da klimatske promene povećavaju rizik od sukoba.

Potrebno nam je vaše kreativno razmišljanje u stvaranju upečatljivog vizuelnog prikaza koji će probuditi svest ljudi o bezbednosnim rizicima i rizicima od sukoba u vezi sa klimatskim promenama. Očekujemo jedan vizuelni prikaz, pripadajući potpis uz vizuelni prikaz i kratak opis na maksimalno dve stranice.

Nagrade u ukupnom iznosu od 2.000 evra biće dodeljenje za tri najbolja rada (prva nagrada: 1.000 evra; druga nagrada: 600 evra i treća nagrada: 400 evra).

Klimatske promene ne pogađaju samo životnu sredinu. One su takođe tzv. “multiplikator pretnje,” pošto pogoršavaju postojeće pretnje bezbednosti kao i pritisak na životnu sredinu. Sve jače nadmetanje za prirodne resurse, češća pojava ekstremnih vremenskih uslova i prirodnih katastrofa, poremećaji u proizvodnji hrane – to su samo neki od uticaja klimatskih promena koji mogu da doprinesu sukobu i društvenom i ekonomskom slabljenju na lokalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Kranji rok za dostavljanje radova na takmičenje je 22. septembar.  Detaljna uputstva  i uslove učešća na takmičenju možete pronaći ovde.

Pravo učešća imaju građani 57 država članica, 11 država partnera OEBS-a kao i građani svuda širom OEBS-ovog regiona.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare