Održano ,,Vranjsko veče u Beogradu”

VRANJE

U organizaciji Zavičajnog udruženja Vranjanaca „Žuto cveće“ i uz podršku Grada Vranja održano je tradicionalno „Vranjsko veče“ u Beogradu u beogradskom restoranu „Jezero“ na Adi Ciganliji sa 600 gostiju, ljubitelja i poštovalaca vranjske tradicije, muzike, igre, derta i sevdaha.

Goste i učesnike manifestacije pozdravio je predsednik udruženja prof. dr Dragan Mikić, koji je izrazio zadovoljstvo brojem prisutnih gostiju, pri čemu im je poželeo da uživaju u muzici i druženju, ali da ne zaborave na humanitarni karakter večeri, čiji je jedan od ciljeva davanje podrške porodici sa šestoro dece iz Vranja.

Nakon Mikića, prisutne na manifestaciji pozdravio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. On je izrazio veliko zadovoljstvo što Grad Vranje i Zavičajno udruženje Vranjanaca „Žuto cveće“ uspevaju da sačuvaju više od jednog veka staru tradiciju održavanja manifestacije „Dani Vranja u Beogradu“, u čijoj završnici se redovno organizuje „Vranjsko veče“ koje po okupi više stotina Vranjanaca i prijatelja Vranja.

Kulturno-umetnički program započeo je nastupom glumca Dragana Stankovića, koji je čuvene monologe iz dela Borisava Stankovića, govorio uz muzičku podršku Ivane Tasić Mitić, trubačkog orkestra Stefana i Nenada Mladenovića i scenski nastup članova folklornog ansambla „Sevdah“.

Nastupili su i Čeda Marković, Branimir Stošić Kace, dok je pevače pratio bend „Uno Momento“ iz Vranja.

Milenković je u ime Grada Vranja uručio umetničku sliku prof. dr Draganu Mikiću povodom desetogodišnjice rukovođenja Zavičajnim udruženjem Vranjanaca „Žuto cveće“.

Uručene su zahvalnice organizacijama i pojedincima koji su dali poseban doprinos i podršku radu Zavičajnom udruženju „Žuto cveće“. Među njima su bili Gradsko veće Grada Vranja, kompanija „Alco Group“, folklorni ansambl „Sevdah“, Branislav Trajković, generalni direktor HK „Yumco“, Dragan Stanković, glumac, Branimir Stošić Kace, profesor fizičkog vaspitanja i interpretator tradicionalnih vranjskih pesama, prof. dr Ivana Tasić Mitić, estradna umetnica i Čeda Markovića, estradni umetnik. Takođe, ovom prilikom je Upravni odbor Zavičajnog udruženja Vranjanaca „Žuto cveće“ dodelio prof. dr Draganu Mikiću plaketu povodom deset godina obavljanja funkcije predsednika Udruženja i neizmernog kontinuiranog zalaganja na promociji Vranja i vranjske tradicije, kulture i umetnosti. Plaketu je dr Mikiću uručila prof. dr Marija Đorić, član Upravnog odbora Udruženja.

Naredno „Vranjsko veče“ tradicionalno će biti organizovano na proleće naredne godine. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare