Održano, jubilarno, 30 Palilulsko veče

NIŠ

 Tradicionalna manifestacija koju organizuje Gradska opština Palilula održana je sinoć kod Paliluske rampe i u okolnim ulicama, u samom srcu ove opštine. Na otvaranju manifestacije goste i građane su pozdravili  Episkop niški Arsenija, gradonačelnica Niša Dragane Sotirovski i predsednik Gradske opštine Palilula Bratislava Vučkovića.

   Za Nišlije i sve posetioce iz grada ali i goste koji su stigli iz regiona  pripremljen je bogat kulturno umetnički i sportski program. Meraklijski život Palilulaca oživeli su kulturo umetnička društva kao i grupe Legende i Crne mambe, a pridružili su im se i glumci Narodnog pozorišta u Nišu  Ivana i Miroljub Nedović.

  „Ovo jubilarno Palilulsko veče smo upotpunili dodatnim aktivnostima u odnosu na druge godine. Obeležavanje manifestacije je počelo 2.juna kada je Niškom kulturnom centru održana tribina povodom snimanja filma o stradanju Srba u norveškom logoru u Karašjoku , a čije je snimanje naša opština podržala“, kaže Bratislav Vučković, predsednik GO Palilula.

   Glavni program Paliluske večeri održan je juče, 3.juna i počeo je u 18 sati na Palilulskoj rampi. Nastupale su grupe Legende i Crne Mambe.

    „Glavni program pratile su prateće manifestacije počev od pravljenja  Plilulskog kotlića koji nije obuhvatio samo pripremu riblje čorbe već i ostale specijalitete koje su pripremili članovi Udruženja ugostiteljskih poslanika Niša“, dodao je Vučković.

   U Episkopskoj ulici održan je sajam vina i narodne radinosti.

   Održano je i drugo Svetsko prvenstvo u igranju klikera, a u okviru sportskih događanja  podeljene su  zahvalnice i značajna priznanja sportskim radnicima i klubovima.

     „Obzirom da FK „Palilulac“ slavi 70 godina postojanja , a FK „Car Konstantin“ 90 godina postojanja i 40 godina je od poslednje utakmice FK „Radnički“ koja je odigrana u KUP-u UEFA, spremljene su replike dresova iz tog vreme koji su podeljeni nekadašnjim fudbalerima“, dodao je Vučković.

    U saradnji sa Arhivom grada Niša pripremljene su replike starih Palilulskih novina koje su deljenje posetiocima manifestacije.

     „Pripremili smo i dve manifestacije za subotu, 4. juna, jer ova manifestacija nije samo gradska, te smo odlučili da u Mramoru organizujemo Moravsku regatu koja je posvećena učitelji Videnu Jovanoviću koji je nastradao spasavajući svog učenika i završiće se u Lalincu sa prigodnim programom. U Popovcu, mada ovo selo pripada GO Crveni Krst, organizovaće se Drugi međunarodni fudbalski turnir veterana Balkana sa gostima iz Turske, Bugarske, Grčke i Republike Srpske“, istako je Bratislav Vučković.     Program ovogodišnje Paliluske večeri je bio podeljen u nekoliko blokova. Prvi je počeo u 18 i trajao je do 20 sati. Publika Je imala priliku da prati program kulturno-umetničkih društava i stvaraoca uz igre iz čitave Srbije. Nakon 20 sati uslediće kratko obeležavanje jubileja FK „Radnički“. Gosti Palilulske večeri bili su i autori filma „Logor smrti – Karašjok“ a publici je prikazan  trejler filma.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare