Održane „Dečije igrarije“ na stadionu Čair

NIŠ

 Na stadionu FK „Radnički“ a u organizaciji PU „Pčelica“ održana je 21.put sportska manifestacija „Dečije igrarije“. Na manifestaciji je učestvovalo 260 mališana iz 26 niških vrtića koji su bili deo nekoliko zanimljivih sportskih disciplina prilagođenih njihovom uzrastu. Sa tribina su ih bodrili roditelji i mališani iz njihovih vrtića koji ne učestvuju na mnifestaciji, a da sve protekne u najboljem redu pomogli su studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

     U nadmetanju na stadionu Čair prvo mesto pripalo je deci iz vrtića „Neven“, na drugom mestu su mališani vrtića „Petar Pan“, a na trećem takmičari iz vrtića „Bambi“. Mališani su se nadmetali u nadvlačenju konopca, bacanju obručeva i sličnih dečijih sportskih igrica. Na ovaj način mališani su opravdali geslo kojim se rukovodi PU „Pčelica“ a koje glasi „Rastimo zdravo“. To potvrđuje i direktorka ove ustanove Svetlana Mitić.

    „Predškolci koji učestvuju na ovoj manifestaciji su se pažljivo pripremali sa svojim vapitačima u vrtićima kako bi na najbolji način pokazali šta su naučili kod nas, a na ovaj način su potvrdili da geslo kojim se u „Pčelici“ rukovodimo a koje glasi „Rastimo zdravo“ i te kako u praksi opravdavamo. Naša ideja je da nam mališani odrastaju zdravo i u tom pogledu podržavamo bavljenje sportom i negovanje zdravih stilova  života što prenosimo i na mališane“, kaže Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

    Da deci ne pada teško da učestvuju u ovoj manifestaciji pokazuje i osmeh na njihovim licima, upornost i želja da budu najbolji u disciplinama u kojima se takmiče. Gotovo da su sa nestrpljenjem čekali trenutak da istrče na stadion Čair i druže se sa vršnjacima iz ostalih vrtića  više igrajući se nego što se takmiče.

    „Mališani se jako raduju ovoj manifestaciji, ali na isti način se raduju i manifestaciji koja će biti održana 2.juna. Nakon dve godine pauze zbog pandemije ponovo organizujemo manifestaciju „Plesom do znanja i zdravlja“. Svi sa nestrpljenjem očekujemo početak juna kada će na stadionu zaplesati preko 3000 mališana iz svih naših vrtića“, kaže Svetlana Mitić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare