Održane 20. „Dečje igrarije 2019.“

NIŠ

Danas je stadion Čair imao najlepše i najslađe takmičare, predškolce. Naime, na dvadesetim po redu „ Dečjim igrarijama 2019.“,  koje su se danas igrale na ovom stadionu , učestvovalo je 240 dece iz svih 26 niških vrtiča JPU „Pčelica“. Deca, po deset u ekipi,  su se takmičila u pet takmičarskih disciplina – nabacivanje obručeva, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena, prenošenje vode i nadvlačenje konopca.

 Najveći broj poena osvojili su mališani iz vrtića „Bajka“ ( 82 poena), na drugom mestu je vrtić „Zvončići“ “ sa osvojenih 80 bodova, a na trećem mestu je vrtić „Maslačak“ sa osvojenih 78 bodova ali, kako je rekla PR JPU „Pčelica“ Vanja Janačković sva deca su pobednici .

„ Ova dvadeseta po redu , tradicionalna manifestacija , deo je obeležavanja Dana „Pčelice“ . Za naš praznik  organizujemo niz manifestacija, maskembale, Pozorišne čarolije, Igrarije, a završnica je manifestacija „Plesom do znanja i zdravlja“. Ovo danas  je sportska manifestacija a cilj joj je, kako i kod svih ostalih koje organizujemo, promocija zdravog načina života, stilova, igre. Takmičarskog je duha. Cilj nas vaspitača koji svakodnevno radimo sa decom je da izvedemo na put pravilno, moralno i jedno zdravo dete.“

Vanja dodaje da je ova manifestacija jedna od najdražih za decu u pretškolskim ustanovama.

„Deca se za ovu manifestaciju spremaju mesecima. Sva deca bi htela da budu deo ekipe. Nije im baš drago kada nisu ali tu su druge manifestacije gde su druga deca učesnici. Svako dete je podjednako aktivno u svim manifestacijama“

Takmičenje je otvorila plesna grupa iz vrtića „Bambi“ ritmičkom igrom „Igrale se delije“ koja je pobrala veliki aplauz njihovih vršnjaka koji su ih bodrili na stadionu. . 

Šestogodišnja Lara iz vrtića „Buba Mara “ jedna je od učesnica igara. Ona kaže da od svih igara najviše voli bacanje obruča.

„ Najlakša disciplina mi je skok u dalj,  ali volim i bacanje obruča, vučenje kanapa“.

Sava iz vrtića „Zvončići“ kaže da se dugo spremao za ovu manifestaciju i da mu ni jedna disciplina nije bila teška. „Najlepše mi je bilo nabacivanje obruča i najlakše mi je bilo bacanje vrećica. Uspeo sam da nabacim tri obruča.“

 O deci predškolskog uzrasta, koji su se na zelenoj travnatoj površini i igrali, ali i osvajali bodove, brinuli su tokom pripreme takmičenja ali i na samoj manifestaciji, 48 vaspitača i 24 sestre na preventivi, stručni saradnici za fizičko vaspitanje, saradnici na unapređenju preventivne zdravstvene zaštite i stručni saradnici, kao i profesor dr Branislav Dragić i studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.  O njihovom zdravlju danas brinula je lekarska ekipa Doma zdravlja Niš, a  samo takmičenje je „sudio“ međunarodni atletski sudija Vladimir Živković.

Ovom manifestaciojom  učesnici su ujedno  pozvali sve drugare i njihove roditelje na predstojeću manifestaciju „Plesom do znanja“ koja će se održati 1. juna na stadionu „Čair“ u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare