Održana Vidovdanska akademija

NIŠ

Tradicionalna Vidovdanska akademija održana je u porti niškog Sabornog hrama Silaska Svetog Duha ispred Svetosavskog doma.

Akademija je održana juče u organizaciji Uprave niškog Sabornog hrama, Grada Niša, Komande Kopnene Vojske Srbije i Niške crkveno-pevačke družine “Branko”.

                     Vidovdanska akademija otvorena je himnom “Bože pravde” u izvođenju Niške crkveno-pevačke družine “Branko”, pod vođstvom dirigenta gospođe Sare Cincarević i Vojnog orkestra Kopnene vojske Republike Srbije, kojim je dirigovao major Dejan Đorđević.

                    Zatim se pozdravnom besedom obratio Preosvećeni episkop niški  Arsenije.

                      Ovogodišnji besednik Vidovdanske akademije bila je vanredni profesor Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, dr Kristina Mitić.

                    Pred početak akademije, Preosvećeni Vladika je zajedno sa zamenicom gradonačelnice, gospođom Dušicom Davidović uručio Vodavdanske nagrade ovogodišnjim vitezovima znanja, đacima generacije iz svih osnovnih i srednjih škola iz Niša, kao i studenatima svih fakulteta Univerziteta u Nišu.

                Vidovdanskoj akademiji su pored najboljih đaka i studenata, njihovih roditelja i profesora i sveštenstva Eparhije niške i predstavnika niškog kulturnog i javnog života i akademske javnnosti, prisutvovali i predstavnici gradskih institucija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare