Održana Međuokružna smotra dečjih folklornih ansambala

VRANJE

U Vranju je dsanas održana 13. Međuokružna smotra dečjih folklornih ansambala i izvornih grupa Pčinjskog i Jablaničkog okruga.

Na smotri, koja je održana u Sportskoj hali, u kvalifikacionom delu takmičenja učestvovala su kulturno-umetnička društva „Sevdah“ iz Vranja, „Vrelac“ iz Vranjske Banje, „Soko“ iz Bujanovca, „Branislav Nušić“ iz Vladičinog Hana i „Pervaz“ iz Trgovišta.

Učesnici su se nadmetali igrama iz cele Srbije u kategorijama stilizovani folklor i izvorni folklor.

Bili su svrstani u dve uzrasne grupe, od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda osnovne škole.

„Pobednici se plasiraju dalje na Republičko takmičenje. Najbolji izvorni ansambl predstavljaće Pčinjski i Jablanički okrug

u Ratini, opštini Kraljevo na Manifestaciji „Dečji izvorni folklor“, dok će pobednik stilizovanog folklora u junu ići u Valjevo na  „Dečji festival koreografisanog folklora“.

Ko će to biti još uvek se ne zna, jer je pravilo da imena pobednika ove smotre budu naknadno saopšteni.

„Po prvi put imamo revijalni deo, a zbog brojnosti i zahtevnosti  koreografija očekujem da ova manifestacija bude najuspešnija do sada“, rekla je direktorka Narodnog univerziteta u Vranju Gordana Dimitrijević.

Smotru je pratio i izvođeče ocenjivao koreograf Dejan Trifunović iz Pančeva koji je izjavio da ga raduje što su kulturno umetnička društva spremila lokalni igrački repertoar i na taj način čuvaju tradiciju.

Organizator je bio Narodni univerzitet u Vranju, a pokrovitelj  grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare