Održan seminar „Dečji, rani i prinudni brakovi“ za predstavnike lokalnih institucija u Vranju 

VRANJE

Trodnevni seminar „Dečji, rani i prinudni brakovi“, namenjen predstavnicima lokalnih institucija, održan je danas u Vranju. Seminar je organizovan u okviru projekta „Romski ženski aktivizam i zaštita romskih devojaka i devojčica od nasilja uzrokovanog dečjim brakovima”, koji realizuje „Bibija Romski ženski centar”.

Cilj projekta je smanjivanje zastupljenosti dečjih brakova u romskoj zajednici u Srbiji, odnosno zaštita ljudskih prava romskih devojčica, kao i podizanje svesti o tome da dečji brakovi nisu deo romske kulture.

Učesnici seminara upoznali su sa uzrocima i posledicama dečjih brakova, nadležnostima i odgovornostima sistema za pravovremeno i adekvatno reagovanje.

U sesijama i radionicama učestvovale su direktorka Centra za socijalni rad Jadranka Stojanovići gradska većnica za socijalna pitanja, lokalnu samoupravu i informisanje Danijela Milosavljević.

 „Na seminaru su dogovoreni naredni koraci i projektne aktivnosti, pa će Vranje u septembru biti domaćin udruženju ‘Bibija Romski ženski centar’ i tom prilikom će biti dogovoreni konkretni zadaci koji će biti realizovani na teritoriji Grada Vranja“, rekla je Milosavljević.(kraj)DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare