Održan Sajam cveća i meda

LESKOVAC

Na Gradskom trgu održan je po drugi put Sajam cveća i meda, a posetiocu su imali prilike da na ovoj manifestaciji vide razne proizvode od meda, kao i raznovrsno cveće. Bojana Danilović iz udruženja pčelara izražava zadovoljstvo je što je ovaj projekat prepoznat od strane Odeljenja za ekologiju i zahvalila lokalnoj samoupravi na pomoći o organizaciji.

„Smatram da je ovakav događaj samo polazna tačka, a da ćemo sledeće godine imati kao goste pčelare iz celog regiona.“

Na današnjem sajmu predstavili su se i pčelari iz Pernika, a Ivo Sotirov, zahvaljujući na gostorpimstvu, rekao je ta su problemi pčelara isti.

„Kako kod vas, tako i kod nas imamo problem sa prskanjem biljaka. ubijanjem pčela ubija se rod. Ali, nadam se da ćemo probleme otkloniti na opšte zadovoljstvo nas, naše dece, kao čitavog sveta. Obećavam da ću i drugi put doći.“

U ime cvećara obratila se Milica Stanković konstatuje da ova manifestacija, koja je postala tradicionalna, promoviše najlepše darove prirode, cveće i med.

Sajam je otvorila zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević koje je naglasila da je ovo prilika da se okupimo, proslavimo bogatstvo naše prirode i podržimo vredne pčelare i cvećare.

„Imamo priliku da se divimo raznolikosti boja, mirisa i ukusa koje nam priroda pruža. Leskovac raznim manifestacijama poput Roštiljijade, Dana paprike, Dana krompira, Dana višnje, Dana kruške, Dana jagode, Dana vodenice, Festivalima posvećenim sprži i mućkalici, posvećeno čuva tradiciju ovog kraja, a sada svoj dan imaju i pčelari, medari i cvećari, zato što njihov rad zaslužuje podršku i afirmaciju.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare