Održan peti Međunarodni vespa skup

NIŠ

Vikend u Nišu u znaku je ljubitelja Vespi. Juče i danas više od 60 vespaša gosti su grada Niša i sela Grbavče pored Svrljiga.

Peti Međunarodni vespa skup okupio je ljubitelje ovih dvotočkaša koji su atraktivnim defileom  centrom grada pobudil interesovanje Nišlija,  a nakon toga odvezli  su se do sela Grbavče pored Svrljiga, gde su organizovane tradicionalne vespa igre. U zabavnim igrama vespaši se oprobavaju u hvatanju kobasice u vožnji, vožnji oko čunjeva i slično. Dobra zabava ali i prilika za upoznavanje ljubitelja Vespi iz regiona.

Ovoga puta Vespaši su stigli iz Bugarske, Grčke, Hrvatske, Makedonije i cele Srbije . Iz Bugarske su stigla pet motora uprkos kiši i lošim vremenskim uslovima. Njihovi predstavnici su jedinstveni u tome da je “ vespa način života ” i da su rado na ovim dvotočkašima. Kako reče jedna učesnica iz Bugarske “ vespa znači stil”.

 

I ove godine moto vespa skupa je “Bezbedno, sa stilom”, jer im je cilj da promovišu bezbednu vožnju. Ljubitelji vesme smatraju da je prvoz vespama ne samo siguran nego i jednostavan , brz i za graske uslove vrlo pogodan .

 

“ Ovom manifestacijom želimo da pokažemo kako treba da se vozi, umereno i sa pravom merom, sa pravim odnosom prema drugim učesnicima u saobraćaju i pešacima“rekao je Slavoljub Stanković, počasni poredsednik Vespa kluba „Naissus“. “ Vesma je kultura, način ophođenja i ponašanja prema drugim učesnicima u saobraćaju”. Ovaj klub , kao kažu, nastoji da kroz organizaciju manifestacija promovišu turističke i prirodne potencijale ovog kraja .

Večeras Vespaši napuštaju Niš do sledećih, šestih susreta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare