Održan Oficirski bal u Vranju

VRANJE

U Vranju se već nekoliko godina u Domu vojske organizuje tradicionalan Oficirski bal. U petak veče upriličen je povodom obeležavanja dva značajna datuma, Dana Četvrte brigade Kopnene vojske i Dana državnosti.

Oficirski bal uveličali su članovi plesne grupe 4. brigade Kopnene vojske „Tamo daleko“, kao i umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Oficiri i podoficiri vranjskog Garnizona i njihove pratilje uz tradicionalne oficirske igre, srpska kola i valcere podsetili su na lepotu i raskošan duh stare srpske muzike i srpskih kola.

Usledili su Kraljevo kolo, Srpski valcer, Dorćolka i druge igre iz tog vremena.

„Nastavljamo svetlu tradiciju iz 19. i 20. veka, kada su se na Oficirskim balovima sa vojnicima družili najviđeniji ljudi iz ostalih struktura društva i kada se taj dan željno iščekivao“, rekao je otvarajući bal, pukovnik Slobodan Stopa, komandant Četvrte brigade Kopnene vojske.

Oficirski bal je sećanje na svetlu tradiciju vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog, čiji su oficiri i podoficiri priređivali balove. Dom vojske u Vranju izgrađen je 1932. godine. U objektu srpske vojske u Vranju do 1941. godine održavani su oficirski balovi. Tradiciju oficirskih balova 2008. godine obnovio je general potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske.

Ovom događaju u Vranju prisustvale su i mnoge zvanice iz javnog života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare