Održan glavni pretres povodom pretnji koje je Kantar uputio načelniku PU u Vranju

VRANJE

Održan glavni pretres u Osnovnom sudu u Vranju u postupku koji se vodi povodom pretnji koje je Dejan Nikolić Kantar uputio tadašnjem načelniku Policijske uprave u Vranju Igoru Živkoviću na kom je saslušan svedok pripadnik MUP-a. Optuženi nije želeo da iznosi odbranu a branilac nije učestvovao jer ,,nije imao vremena da se pripremi”.

Nikolić je na glavni pretres danas doveden iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu uz pratnju lekara.

Pokušao je ponovo da simulirajući zdravstvene probleme izbegne održavanje glavnog pretresa, ali je posle pregleda i davanja terapije, lekar rekao da nakon pauze može da se održi pretres.

Pre mesec dana na pokušaju održavanja glavnog pretresa u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu, Nikolić je zahtevao da sudnicu napusti Veran Matić, koji je bio akreditovan kao izveštač.

Sutkinja je tada tražila od Matića da napusti sudnicu ali je Nikolić nastavio sa opstrukcijom i dežurni lekar je savetovao da se ne nastavi glavni pretres.

Podsetimo se, prema navodima iz optužnog akta Nikolić je na ulazu u PU u Vranju ugrozio sigurnost Živkoviću upućujući mu pretnje i uvrede. Optužni predlog protiv Nikolića podignut je u maju 2021. godine.

Nastavak glavnog pretresa je 2. februara 2024. godine kada će se pogledati snimci nadzornih kamera i održati završne reči. (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare