Održan “Evropski čas” u Vlasotincu

VLASOTINCE

Posle Petrovca na Mlavi, Stare Pazove, Loznice i Tutina, danas u vlasotinačkoj Tehničkoj školi održan je poslednji ,,Evropski čas” koji se sprovodi u okviru projekta ,,Evropa za mene” a koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji uz pomoć Delegacije Evropske unije .


Predavanje je vođeno metodom vršnjačke edukacije sa ciljem da razgovori budu što prisniji i opušteniji, a da same debate i razgovori budu zanimljivi i prilagođeni srednješkolskom uzrastu. Sam projekat podržalo je i Ministarstvo prosvete, zbog činjenice da se ovakvim predavanjima povećava znanje učenika srednjih škola o evropskim vrednostima, funkcionisanju Evropske unije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.


Aktivisti Foruma mladih Nevena Nedeljković i Oleg Slatina, danas su svojim vršnjacima u Tehničkoj školi razgovarali o Evropskom pokretu, evropskim integracijama i mogućnostima koje pruža Evropska unija.Učenicima je darivana knjiga ,,Zvona za Evropu”.
– Projekat ,,Evropski čas” ima za cilj da motiviše i uključi učenike kako bi mogli da izraze svoje stavove u razmeni mišljenja o Evropskoj uniji i procesu integracija. Mogu da kažem da smo izuzetno zadovoljni onim što smo uradili putem ovog projekta, a sami učenici pokazali su visok stepen interesovanja za sva dešavanja u vezi Evrpske unije i bili su izuzetno aktivni u razgovorima na časovima koje smo imali. Opšti je utisak da je ,,Evropski čas” u Vlasotincu bio na najvišem nivou u svakom pogledu, mada su i u ostalim gradovima časovi bili izuzetno visokom nivou – rekla nam je predsednica Foruma mladih, Ivana Markulić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare