Odobrena pomoć od po 6.000 dinara siromašnim učenicima osnovnih i srednjih škola

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj 40. sednici imenovali su Radni tim za izradu plana javnog zdravlja grada Leskovca. Zadatak tima je da analizira trenutno stanje, sprovede postupak i izradi Predlog plana javnog zdravlja grada Leskovca koji treba da predstavlj apodršku ispunjavanju društvene brige za zdravlje stanovništva grada Leskovca. Plan javnog zdravlja treba i da pojasni ciljeve, definiše osnovne aktivnosti i odgovornosti relevantnih pratnera u oblasti javnog zdravlja. U ovaj radni tim su postavljeni predstavnici Gradske uprave grada Leskovca, Udruženja građana, Doma zdravlja u Leskovcu, Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu i Centra za socijalni rad u Leskovcu.

Usvojen je i predlog Odluke o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije. Za prvu meru (ugradnja i nabavka materijala za termičku izolazicju zidova, krovova, tavanica i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru porodičnih kuća i stanova) našlo se osam krajnjih korisnika, dok su dva zahteva odbijena. Za meru tri (zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama na porodičnim kućama i stanovima sa pratećim građevinskim radovima) odobreno je 88 , a odbijeno 10 prijava. Za meru pet (nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas i/ili biomasu grejača prostora za porodične kuće odobreno je 25 prijava, a odbijeno 4. Nije bilo prijava za meru 2 (nabavka i ugradnja materijala za termičku izolaciju zidova, krovova i tavanica i ostalih delova termičkog omotača prema stambenim zgradama), kao i za meru 4 (zamena spoljnih prozora i vrata na stambenim zgradama).

Odobrena je i dodela jednokratne novčane pomoći u iznosu od 6.000 dinara redovnim učenicima osnovnih i srednjih škola iz materijalno ugroženih porodica sa područja grada Leskovca za školsku 2021./2022. godinu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare