Odborniku Niške inicijative upućene ozbiljne pretnje na fejsbuku

NIŠ

Odbornik Niške inicijative u Skupštini grada Niša Srdjan Nonić podneo je prijavu PU Niš , Osnovnom javnom tužilaštvu i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog pretnji koji je u toku noći 6. jula, na FB strani Niška Inicijativa osvanule upućene njemu.

“Pretnje su u prilogu a upućene su zbog rasprave koju sam vodio protiv fašističkih ispada odbornika radikalne stranke koji se naziva Stefan meraklija Ilić. Pretnje su po moj život i telo fizičkim napadom i izazivaju nesigurnost po život kod mene, kod moje porodice, prijatelja, ostalih odbornika Niške Inicijative”, naveo je Nonić u prijavi.

On smatra da je najbitnija pretnja da će ” da me čekaju ispred Skupštine grada i da su trebali da mi polome glavu na keju kad sam ih snimao”.

Nonić smatra da su ove pretnje “direktan udar na ustavni poredak zemlje, jer se preti i po političkoj osnovi, da će ispred Skupštine da se čekaju ljudi koji su birani od strane naroda na izborima”

On kaže i da su iste osobe, koje su pretile i pokazivale naci pozdrave na keju u vreme protesta protiv napada na studenta koji je nosio majivu sa antifašistički natpisom i kada ih je snimao , su sa nacističkim znakom i na fejsbuk profilu a na utakmicama Radničkog su izdvojeni od navijača tog niškog kluba.

“Siguran sam da su od ranije poznati organima države. Oni su nacisti, huligani, bodu noževima ljude i studente, sada bi da čekaju predstavnike naroda ispred parlamenata. Tražim od vas da u što kraćem roku pronađete, identifikujete i sankcionišete ove pojedince, ukoliko to ne uradite neki od nas će morati sami da se brane od kriminalaca, što vodi u nepredviđeno stanje društva”, upozorio je Nonić nadležne organe u svom dopisu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare