Odbornik SPS u Crnoj Travi stupio u štrajk gladju

CRNA TRAVA

Odbornik u Skupštini opštine Crna Trava Svetislav Đikić stupio je danas u štrajk glađu zbog nezadovoljstva radom lokalne samouprave.

On je rekao novinarima da je iseljavanje stanovništva iz te opštine poprimilo alarmantne razmere i da lokalna samouprava i predsednik opštine Slavoljub Blagojević ne preduzimaju ništa da se taj proces zaustavi.

Crna Trava je opustošena jer je sa nekadašnjih 6.000 spala na tek nešto više od 1.000 stanovnika. Smatram da je krajnje vreme da se u rešavanje tog problema uključi Vlada Srbije, zbog čega sam zatražio hitan dolazak predstavnika Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da utvrde za šta su potrošene velike pare koje su namenjene za podršku mladim ljudima koji se odluče da ostanu u ovoj opštini, rekao je Đikić.

Đikić je rekao da je njegov zahtev dobio snažnu podršku i da je nekolicina građana najvila da će se priključiti njegovom protestu.

Zbog izuzetno visoke temperature jutros sam uputio zahtev predsedniku opštine Slavoljubu Blagojeviću da mi omogući da štrajk nastavim u prostorijama lokalne uprave, ali je moj zahtev odbijen, naveo je Đikić.

On je najavio da će nastaviti štrajk glađu sve dok predstavnici nadležnog ministarstva ne dođu u Crnu Travu i uvere se u istinitost njegovih navoda.

Skupština opštine Crna Trava ima 17 odbornika od kojih je 15 iz Srpske napredne stranke, a dvojica iz Socijalističke partije Srbije.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare