Odbornici u Vlasotincu u dnevni red naknadno uvrstili i tačku o objektu za proizvodnju betona

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince, upravo su na sednici koja je trenutno u toku, odobrili naknadno ubacivanje tačke dnevnog reda – “Usvajanje Predloga plana detaljne regulacije za HSV Batulovce”! U pitanju je objekat za proizvodnju betona u vlasništvu po zlu čuvene građevinske firme HSV d.o.o. Vlasotince. Podsećamo, u pitanju je firma licencirana od JVP “Srbijavode” za poslove iz oblasti upravljanja vodama. Firma koja je 2018. i 2019. godine, nestručnim radovima na navodnom saniranju i obezbeđivanju obala Vlasine, uništila svaku prirodnu prepreku i branu, doslovno popločala i ispravila korito reke u dužini od oko četiri kilometra, čime su doprineli da poplave iz januara ove godine imaju dalero veći razorni efekat i ugroze bezbednost građana i njihove imovine! Sve to uz izdvajanje enormnih opštinskih i republičkih budžetskih sredstava na račun pomenute firme: 45 + 35 miliona dinara!

Više puta smo na našoj stranici pisali o zlikovcima iz HSV d.o.o. Vlasotince i njihovom zločinu nad rekom Bistricom prilikom izgradnje minihidroelektrana …

Građevinski inspektor opštine Vlasotince, doneo je 26. novembra ove godine Rešenje broj 03-356-13/21 o ZATVARANJU gradilišta i UKLANJANJU izgrađene betonske baze sa pratećim objektima! Žalbu na ovo Rešenje niko nije podneo u zakonskom roku od 15 dana, tako da je pomenuta odluka nadležnog opštinskog inspektora IZVRŠNA i PRAVOSNAŽNA od 11. 12. 2021. godine!

Napominjemo!

Nacrt plana detaljne regulacije za bilo koji objekat, pa i za HSV Batulovce radi se po propisanoj zakonskoj proceduri. Dakle: izmena Prostornog plana opštine Vlasotince, potencijalno preimenovanje namene zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko, procedura izrade i usvajanje Plana detaljne regulacije za predviđeno gradilište (objekat), zahtev investitora za dobijanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole, pa tek onda, kada i ako se ispune potrebni uslovi, izrada Studije o proceni uticaja na životnu sredinu, stavljanje iste na javni uvid i sazivanje Javne rasprave!

Javno pozivamo i upozoravamo Bratislava Petrovića, predsednika opštine Vlasotince, koji je po Statutu opštine ujedno i predsednik Opštinskog veća, Marjana Stankovića, načelnika opštinske uprave, Milana Jovića, predsednika SO Vlasotince i sve odbornike Skupštine opštine Vlasotince, da će ukoliko danas bude usvojena naknadno ubačena tačka o PDR “HSV” Batulovce, biti direktni izvršioci u krivičnom delu zloupotrebe i nesavesnog obavljanja javnih funkcija i službene dužnosti zbog prekršenih brojnih odredbi Zakona o planiranju i izgradnji, Zakona o upravnom postupku, Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o Zaštiti životne sredine, čime bi bili saučesnici jedne kriminalne grupe okupljene u grupaciji pod nazivom HSV d.o.o. Vlasotince!

Petar Ilić-BITKA ZA VLASINU

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Arandjel
Arandjel
2 godine pre

Vlasotincem su rukovodili svakojaki ali od klana Petrović mislim da Vlasotince nije imalo gore. Za celu ovu sekta koja nas urniše na nivou države mislim da je najbolji citat iz Ivkove slave “Mene ne čudi kako ih Bog stvori, nego kako ih sastavi”