Odbornici : Isti projekti u budžetu godinama

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Nebojša Cakić, šef odborničke grupe “Za Leskovac zajedno” ukazao je da se u budžetu grada od 2016. godine “stalno prenosi sedam kapitalnih projekata” i postavio pitanje kada će oni da budu završeni.

On je rekao da je “realno” budžet manji nego prošlogodišnji i da se zato podiže kredit od 400 miliona dinara da bi “budžet izgledao veći”.

Cakiće je detaljno obrazlagao svoje tvrdnje uz nabrajanje “problematične” stavke.

On je, izmedju ostalog, pitao šta se dešava sa više puta najavljenim investicijonim radovima na postavljanju filtera na dimnjaku gradske “Toplane” u naselju Dubočica

Cakić je rekao da su ti radovi ranije već najavljivani ali da nisu uradjeni a da je vazduh u tom naselju veoma zagadjen, upravo zbog tog problema. 

Odbornik iz ove odbroničke grupe Bratislav Perić je pitao kako je moguće da se na današnjoj sednici razmatra i usvaja najpre budžet za 2019. godinu a odmah posle toga predlog za podizanje kredita od 400 miliona dinara , koji se nalazi u sastavu budžeta.

Perić je, kao i još nekolio odbornika pre njega , postavio pitanje zašto se iz gradskog budžeta izdvaja dvadeset miliona dinara za gradsku Apoteku .

On je komentarisao ranije danas izrečenu izjavu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da je dug Gradske Apoteke “valjda 500 miliona dinara” i da “pet dobavljača stalno zove”.

Cvetanović je rekao i da je “dvadeset miliona dinara kap u moru  ali će rešiti  tri dobavljača”.

Perić smatra da je mnogo važnije da se utvrdi tačan iznos dugovanja Apoteke na šta je , kaže “”uporno insistirao nekoliko ranijih godina “.  

Šef odborničke grupe Jedinstvene Srbije  Nenad Filipović postavio je pitanje zašto se mali procenat izdvaja za podršku poljoprivredi u Leskovcu.

Filipović je ukazao i da se novac i dalje u budžetu planira za Solarnu elektrani kao i za još neke projekte.

Odbornici opozicijie su ukazali i na to da je u budžetu za sedam miliona dinara planirano za film o Zlatnom dobu Leskovca  kao i na to da je planirano  250 miliona dinara za privremene i povremenen  poslove i 300 miliona dinara  za posebne usluge.

Postavili su i pitanje o kojim se to poslovima radi i kakvi će biti ugovori i sa kim potpisivani.  

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare