Od večeras nova izložba akvarela u Galeriji univerziteta

VRANJE

Izložba ,,Boja i svetlost” akvarela umetnice iz Beograda Nevene Milovanović  moći će da se pogleda od večeras u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

,,Moje slike su trenutak, akvareli su moj način da zabeležim prizore koji me okružuju i utiču na moj doživljaj u trenutku. Oni obično nastaju u vreme između dve serije, filma, pozorišta i pauzama snimanja. Tada se posvećujem svetlu, suncu, vodi i boji želeći da najčistiji deo svoje duše poklonim ljudima koji to prepoznaju. Bojom pokazujem svoju ljubav. Ona mi je veoma bitna i određuje moje slike i kostime’’, kaže Milovanović.

Milovanović je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 1987. godine stekavši zvanje diplomirane slikarke – kostimografkinje. Nevena je za svoj dugogodišnji rad dobila više priznanja: najbolji diplomski rad dodeljen od ULUPUDS – a 1987. godine u Beogradu zatim, 2011. godine ,,Zlatna antena” za najbolju kostimografiju u seriji „Miris kiše na Balkanu“ i Priznanje za najbolji stajling na takmičenju Eurosonga u Dizeldorfu. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare