Od subote počinje “ripanje i banjanje” u Vlasinu

VLASOTINCE
Gotovo svake godine Vlasotinčani s nestrpljenjem očekuju dan kada će moći da počnu da se kupuju u svojoj Vlasini. Obično, to je bio prvi julski dan u najtoplijem mesecu u godini. A, bilo je, ranijih godina, dozvole od nadležnih gradskih službi i kasnije, a sve zbog bezbednosno – klimatskih uslova.
Danas, u popodnevnim satima, direktor SRC ,,Vlasina”, Igor Jović pod čijom su ingerencijom kupalište na brani na Vlasini, pod oznakom ,,urgentno” i ekskluzivno telefonom nas je obavestio da je stigao blagoslov od nadležnih organa iz lokalne samouprave da sezona kupanja u Vlasini počinje od sutra, subote 26.juna tekuće godine.
Ova vest zasigurno će obradovati sve potencijalne kupače, jer će ranije no što je bilo predhodnih godina biti u prilici dan se rashlde u samoj reci Vlasini i u vodi veštačkog jezera, zbog činjenice da je temperatura vazduha iznad proseka za ovo doba godine.

  • Vremenske prilike su takve, odnosno sunce je dobro, bogami zapržilo, pa ćemo tako sezonu kupanja započeti nekoliko dana pre planiranog roka. Bez obzira na tu okolnost, mi smo u potpunosti spremni da odgovorimo svakom zadatku i svim obavezama kada je u pitanju obavljanje svih bezbednosnih mera koje su propisane. Savci na brani su spušteni, a već sutrašnje subote u vodu mogu da zaplivaju i uživaju u prirodnoj lepoti same reke Vlasine svi oni koji žele da sebi priušte letnje kupanje u ove vrele junske dane, uz molbu da poštuju sve propisane mere, koje će kontrolisati i nadgledati licencirani spasioci – rekao nam je u telefonskom obraćanju, Igor Jović, prvi čovek SRC ,,Vlasina” u Vlasotincu.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare