Od septembra u Nišu besplatan gradski prevoz za sve srednjoškolce

NIŠ

Niški srednjoškolci u novu školsku godinu krenuće besplatnim gradskim prevozom. Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski kaže da je grad ostvario više prihoda za 850 miliona nego u istom periodu prethodne godine, tako da su se stvorili uslovi da se srednjoškolcima obezbedi besplatan gradski prevoz.

                                      „Uvećanje budžeta je sada sasvim izvesno, za to potrebe ima i realnih para. Odlučili smo da od prvog septembra za sve naše srednjoškolce uvedemo besplatan prevoz. To će biti pomoć roditeljima koji imaju srednjoškolce. Istovremeno razmišljamo da granicu za penzionere takođe pomerimo, ali sve u skladu sa prihodima koje u ovim trenucima Grad ostvaruje, mnogo bolje nego u istom periodu prošle godine“, rekla je Sotirovski.

                                      Kada su u pitanju besplatni udžbenici , koji su u prethodnom periodu najavljeni za Beograd, na pitanje da li to može da se očekuje i u Nišu, Sotirovski kaže da je sve to još uvek na nivou priče.

                                      „Kada bi smo imali samo jednog izdavača mi bi smo znali od koga da naručimo udžbenike i to platimo, ali kada imamo više izadavča onda je nemoguće da raspisujemo poziv  i da kupujemo jer imamo šarenilo izdavača“, kaže Sotirovski.

                                     Sotirovski dodaje  da je grad dobio od ministarstva za dijasporu šest miliona i dvesta hiljada dinara za organizaciju boravka dece srpskog porekla u Nišu, zbog čega se intenzivno razmišlja o sređivanju Dečijeg odmarališta “Divljana“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare