Od kraja oktobra hirurške i internističke ambulante KC u Nišu biće  u jednom objektu

NIŠ

U toku je poslednja faza renoviranja stare zgrade niške hirurgije, sagrađene 1938.godine. U novi objekat biće smeštene sve hirurše i internističke ambulante, a pacijentii će sve preglede moći da obave na jednom mestu

Jedan sprat biće namenjen Klinici za očne bolesti, a na jednom od spratova biće  i dnevna bolnica – rekao je direktor Kliničkog centra prof. dr Zoran Radovanović koji je danas sa načelnicom Nišavskog upravnog okruga Draganom Sotirovski i inspektorima, u prisustvu novinara obišao radove.

„ U prizemlju će biti smeštene sve hirurške ambulante koje su neophodne pacijentima.  Na ovom spratu gde je bila nekadašnja ortopedija nalaziće se sve internističke ambulante koje su sada na nekoliko punktova u starom Kliničkom centru. Na spratu će biti preseljena očna klinika a iznad nje ORL a u prostoru gde je nekada bila, sa jedne strane urologija, a sa druge intenzivna nega neurohirurgije, biće prostor dnevne bolnice internističkih grana“ “, istako je direktor Kliničkog centra profesor dr Zoran Radovanović. “Tako ćemo na jednom mestu, u jednoj zgradi, smestiti sve ambulante koje su neophodne pacijentima. Posebna prednost ovoga što radimo je to što je zgrada povezana sa zgradom radiologije, pa se i aparati koji su potrebni kolegama zbog dijagnostike nalaze na jednom mestu“.

U opremu koja je potrebna očnoj klinici investirano je 250. 000 evra, a radi se o sredstvima Ministarstva zdravlja. Klinika  će biti opremljena najsavremenijim aparatima“, dodao je Radovanović.

Radove je obišla i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski zajedno sa republičkim inspektorima .

„Kada se neko pita šta je uloga načelnika Nišavskog okruga ili inspektora, onda je ovo pravi odgovor na to pitanje. Uloga naših inspektora nije samo da pišu kazne, već i da daju savete i oni su danas ovde, upravo, iz tog razloga. Na njima je da rukuvodstvu Kliničkog sentra daju određene sugestije dok radovi još traju. Mi smo danas na terenu da bi praksu i propise uskladili”, kazala je Dragana Sotirovski.

Ona je dodala da je  najbitnije to da oko dva i po miliona ljudi sa jugoistoka Srbije koji gravitiraju ka ovoj zdravstvenoj ustanovi budu zadovoljni jer će na jednom mestu moći da završe nekoliko pregleda kada dođu kod lekara. Više neće morati da se šetaju od lokacije do lokacije, da čekaju i tako izgube ceo dan.

Zadatak inspektora je da na vreme uoče nepravilnosti ukoliko ih ima i da daju savet kako da se one prevaziđu. Iz Nišavskog okruga ističu da je saradnja sa Kliničkim centrom do sada bila na najvišem nivou.

„Ono što je najvažnije sada je da će zdravstveni radnici imati mnogo bolje uslove za rad. , kao što su to dobili i u novom Kliničkom centru, jer moramo da se složimo da takva ulaganja jeu istorijska, jer nisu viđna toliko godina i decenija unazad. To treba pozdraviti. Očekujem da zdravstveni radnici sa osmehom u budućem periodu budu pozitivniji prema pacijentima i da se pacijenti sa što manje primedbi se obraćaju inspektorima “, kazao je dr Goran Stamenković, načelnik zdravstvene inspekcije. On je dodao da je ovo samo nastavak dobre saradnje koja postoji sa  Kliničkim centrom i ovo je pravi način uloge inspekcije koja je savetodavna i preventivna.

Radica Nikolić, šef sanitarne inspekcije Nišavskog okruga kazala je da je zadovoljna onim što je ovde videla i čula..  “  Nadalje nam ostaje da osmotrimo situaciju koja se tiče eventualnih ukrštanja puteva, sanitrnih uslova i slično, a znam da to neće biti problem jer naša saradnja traje godinama” , rekla je Radica Nikolić

Po preseljenju Klinike za očne bolesti i Klinike za bolesti uha, grla i nosa, u KC Niš najavljuju i preseljenje Klinike za onkologiju, koja je ostala u Knez selu, tako da će, kako je rečeno i to poboljšati uslove za pacijente Centra.

Pacijenti će od kraja oktobra, za kad je najavljen završetak radova, internističke i hirurške preglede moći da obave na jednom mestu.

Sredstva su obezbeđena iz donacija a radnike je obezbedio niški Kazneno popravni zavod.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека