Od danas panoramsko razgledanje grada turističkim autobusom

NIŠ

„Turistička ponuda Niša od danas je bogatija za turistički autobus kojim će turisti , ali i Nišlije moći da panoramski razgledaju grad Niš“, rekao je Uroš Parlić , direktor Turističke organizacije Niš prilikom promotivne vožnje turističkim autobuso.

 Prvi putnici u novonabavljenom autobusu bili su novinari i rukovodstvo grada i gradskih opština.

Vožnja turističkim autobusom trajaće  80 minuta i imaće devet zadržavanja pored najznačajnijh kulturno istorijskih mesta. Autobus ima 78 mesta od kojih će 48 biti na galeriji.

„Uz pomoć grada vršićemo uslugu i našim sugrađanima. Organizovanim grupama  i zainteresovanmi građanima svakog dana u određenom terminu  biće omogućeno besplatno razgledanje grada. Tako ćemo i naše Nišlije upoznati sa istorijom Grada i onim što Grad nudi. Verujem da će u  početku najviše putnika ustvari biti naše Nišlije. Autobus je pobudio pažnju kod naših sugrađana. Kasnije će verovatno strani turisti biti najčešći putnici i koristiti ove usluge. Satistika pokazuje da je više stranih od domaćih turista u našem gradu“, rekao je Parlić.

Prema najavi Turističke organizacije Niš (TON) autobus će prolaziti kroz centar grada, do Tvrdjave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ćele kule, Čegra, Niške Banje i nalazišta Medijana.

“Grad bez čije pomoći ne bi mogla da bude realizovana ova usluga preko svojih sekretarijata i ustanova podeliće karte socijalno ugroženim gradjanima. Besplatne karte dobiće i talentovani učenici i studenti. Besplatne karte TON će deliti i udruženjima i svim zainteresovanim gradjanima“,dodao je Parlić.

Tokom dana biće  organizovana tri polaska dnevno. Prvi polazak je u 9,00, drugi u 11,00 a treći i 13,00 časova.

Kako kaže direktor TON-a Uroš Parlić, minimum da bi se organizovala tura je osam putnika.

„Grad koristi jedan od ta tri polaska. Turistička organizacija će vršiti distribuciju karata, ali je potrebno rezervisati karte. Dok traje sezona, svih sto dana će se svakodnevno organizovati i promotivna tura koju  finansira Grad Niš.“

Cena karte za odrasle osobe je 400 dinara, decu od dve do 12 godina 250 a do dve godine je besplatna vožnja.

U slučaju lošeg vremena neće biti polazaka i pored tog što je prvi sprat autobusa zatvoren.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare