Od 16. do 22. septembra pojačana kontrola saobraćaja

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 16. do 22. septembra 2020. godine sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na smanjenje saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica.

Ova međunarodna akcija pod nazivom „ROADPOL dani bezbednosti“ će početi sutra u svim država koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će tokom sprovođenja ove akcije poseban akcenat staviti na kontrolu brzine, alkoholisanosti, kao i kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa.

Takođe, organizacija ROADPOL pripremila je simbolične zakletve kojima se učesnici u saobraćaju obavezuju da će poštovati propise i time doprineti svojoj bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, a pokrenuta je i internet stranica http://www.roadpolsafetydays.eu na kojoj se građani Evrope mogu bolje upoznati sa ciljem projekta.

1 Komentar on "Od 16. do 22. septembra pojačana kontrola saobraćaja"

  1. Naši milicajci ne propuštaju ova “crvena slova”
    Voleo bih da jednom pročitam da se recimo obeležava neki policijski dan sa npr otvorena vrata, pitajte policiju, predlozi građana…

    Loading spinner

Ostavite komentar