Očišćene ulice do škola, uklanjaju se stabla na putu do Bojaninih voda

  NIŠ

Svi putevi u gradu su prohodni, tokom noći je bilo 10 ekipa JKP „Mediana“ na terenu i bačeno je preko 102 tone soli kako u ranim jutarnjim satima ne bi bilo poledice na kolovozima, kaže Miroslav Đokić, šef Štaba zimske službe.

Jedini problem  je bio na seoskom području u pravcu Sićeva. Prva jutarnja autobuska linija je skraćena do brane. Skraćena je bila i prva linija prema Ostrovici do autoputa.

                  „Vozila za čišćenje su tu u jutarnjim satima vraćena kako bi već sledeći polasci autobusa išli do krajnjeg odredišta i nesmetano. Put je dodatno očišćen i na pravcu prema Donjem Vlasu“, ističe Đokić.

                   Na seoskom području je bilo šest ekipa, a bačeno je preko 60 tona mešavine soli i rizle.

                  „Danas su prioritet bile sobraćajnice koje vode do škola kao i prilazi jer je počelo drugo polugodište i deca se vraćaju na nastavu.Čišćeno je kako na gradskom tako i na seoskom području, uključujući i podružna odeljenja.Na ovaj način smo želeli da olakšamo roditeljima dolazak do škola“, kaže Đokić.

                  Putni pravac prema Bojaninim vodama će danas biti čišćen, a u pitanju su stabla koja su pala na put. Put prema Čegru i Kameničkom visu je pročišćen.

                   „Kada se radi o Bojaninim vodama danas će, ukoliko vremenske prilike dozvole, izaći nadzorni organ iz Direkcije koja je upravljač puta sa kolegama  iz Sebijašuma kako bi napravili plan uklanjanja stabala sa puta“, kaže Đokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare