Očekuju početak rekonstrukcije zgrade i dvorišta Gimnazije

NIŠ

U toku  su završni radovi na projektu rekonstrukcije zgrade gimanzije “Svetozar Marković“, sportskih terena, mobilijara i parking prostora, kaže direktor ove škole Marijan Mišić. Ističe da će uskoro početi i radovi.

                                    Igralista trenutno ne odaju sliku očuvanosti. Beton je popucao, na obrucima koseva nema mrezica, klupice na kojima su mladi sugradjani mogli da predahnu izmedju dve utakmice su polomljene. Vestacka trava na terenu za mali fudbal je na pojedinim mestima zapaljena.

                                   U Gimnaziji “Svetozar Markovic” kazu das u oni, uvek kada je bilo dovoljno sredstava za to sredjivali ovaj proctor, ali kako su igralista otvorena za sve gradjane to je vek kratko trajalo jer, doduse ne svi, ali neki nesavesni sugradjani su unistavali mobilijar na igralistu.

                                                Direktor ove gimnazije dodaje da u okviru projekta renoviranja fasade zgrade biti sredjeno i dvoriste skole pa i ova igralista kao i parking proctor ispred skole.

                                   “Citav ovaj prostor pripada Republici Srbiji sa dva korisnika a to su Gimnazija “Svetozar Markovi” i Dom ucenika srednjih skola u Nisu”, kaze Marijan Misic. “Delmo teren za kosarku i teren za mali fudbal sa vestackom travom. Situacija na terenima trenutno nije bas najbolja , a posto sam ja davno bio i djak skole mogu da kazem das u oni videli i bolje dane, ali je u planu da budu sanirani”.

                                   Prema recima direktora Misica tenutno je u zavrsnoj fazi projekat rekonstrukcije  i sanacije  fasade, a projektom ce biti obuhvacena i dvoriste skole pa i igralista.

                                   “U okviru projekta uredjenja parternog dela planirano je uredjenje i ovih terena”, dodaje direktor Misic. “Projekat void Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i siguran sam d ace sve to biti uradjeno”.

                                  Zbog epidemije korona virusa jos se ne zna kada ce poceti radovi.Dodaje i da, kada se uredi ovaj prostor i sami gradjani treba da brinu  o njemu i ne unistavaju ga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare