Obijena i opljačkana poslovnica Pošte Srbije u Ugljaru

KOSOVO POLJE


U Ugljaru kod Kosova Polja sinoć je obijena, a potom i opljačkana poslovnica “Pošte Srbije”. Predstavnici Srba smatraju da je razlog za obijanje bila najava isplate penzije penzionerima na KiM, ali i pritisak na srpsko stanovništvo s ciljem da se iseli. Iz Kancelarije za KiM poručuju da “spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom u pokrajini” mora biti alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovo Polje Aleksandar Trajković rekao je za RTS da su sinoć oko 3.20 razbijena vrata pošte, razbijena je zaštitna ograda, porušen zid, a kasa posečena i izneta iz prostorija pošte.


Trajković je rekao da je u kasi u tom trenutku bilo 200.000 doinara i da ne sumnjaju ni na kog počinioca, ali pretpostavljaju šta je motiv.

“Imajući u vidu da je predsednik najavio isplatu penzija penzionerima na KiM počinioci su mislili da je u pošti novac za isplatu penzije, pa su oni sa idejom da je novac tu došli i odneli kasu”, rekao je Trajković.

Ukazuje i da je reč o psihološkom pritisku sa srpsko stanovništvo s ciljem da se prostor KiM etnički očisti od Srba.

“Uredba kosovske centralne banke da se dinar zabranjuje nije samo ta poruka da se dinar zabrani i ne bude više platno sredstvo, već i psihički priritsak na srpsko stanovništvo na KiM, da Srbi ovde više ne postoje, da nas etnički očiste i isele sa ovih prostora”, rekao je Trajković.

Iz Kancelarije za KiM saopštavaju da je incident u Ugljaru “direktna posledica Kurtijeve odluke da ukine dinar na Kosovu i Metohiji i Srbima onemogući svaki vid normalnog života”.

Izvor: Kancelarija za KiM

“Ekstremisti su sa Pošte skinuli video-nadzor, ukrali kasu sa novcem i demolirali prostorije ove ustanove, isprevrtali stolove, ormare, izvalili vrata”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Kancelarija za Kosovo i Metohiju više od mesec dana upozorava kompletnu međunarodnu javnost na sve posledice i opasnosti koja nosi Kurtijeva odluka da ukine srpski dinar u pokrajini.

“Svaka Kurtijeva antisrpska odluka i potez direktni su signal ekstremistima da krenu u lov i napad na sve srpsko, a ohrabreni dodatno činjenicom da neće biti ni uhapšeni ni procesuirani, pa pored škola, ambulanti, vrtića, srpskih kuća sada na red dolaze i Pošte. Spirala nasilja koju diriguje režim u Prištini i sprovodi nad srpskim narodom u pokrajini mora biti alarm za međunarodnu zajednicu da preduzme odlučne korake u zaštiti i srpskog naroda i srpske imovine”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Izvor: RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare