Obeležena gradska slava

VRANJE

Obeležavanje gradske i slave Sabornog hrama Svete Trojice u Vranju, Duhovski ponedeljak, počeo je svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom.

Posle liturgije kojoj su prisustvovali članovi gradskog rukovodstva, predstavnici policije, vojske, javnog i kulturnog života Vranja i brojni vernici, ulicama Vranja su krenule litije. Kod zgrade Gradske uprave i na još nekim mestima čitana su jevanđelja za dobrobit grada i svih njenih građana.

Po povratku u portu crkve Svete Trojice, vladika Pahomije presekao je slavski kolač, čestitajući svim vernicima i građanima gradsku slavu. Poželeo im je dobro zdravlje i blagodstanje i podsetio na žrtve koje su postale svete. Njegovo preosveštenstvo je pozvao sve da pomognu izgradnju crkve na Bunuševačkom groblju.

I gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković je  građanima Vranja čestitao gradsku slavu, Duhovski ponedeljak i poželeo da je provedu u radosti, sreći i miru.
„Gradska slava nas podseća da su tolerancija, mir, uzajamno poštovanje, uvažavanje i razumevanje, istinske vrednosti koje moraju da jačaju i kojima se jedino treba rukovoditi u vremenu kada se suočavamo sa najvećim izazovima. Zajedničkim snagama nastavićemo da doprinosimo stabilnosti i razvoju Vranja, napretku našeg grada, zasnovanog na načelima sloge i ljubavi“, rekao je gradonačelnik.

On je najavio i početak izgradnje crkve na Bunuševačkom groblju.

Kum ovogodišnje slave je bio ipođakon Vladimir Kostić

U porti crkve nastupio je hor Gimnazije „Bora Stanković. Članice Kola srpskih sestara organizovale su humanitarnu prodaju raznih predmeta, a pripređena je i trpeza ljubavi.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare