Obeležena godišnjica granatiranja voza u Grdelici

LESKOVAC-GRDELICA

Komemorativnim skupom obeležena je 23. godišnjica kada je granatiran od strane NATO avijacije putnički voz prilikom prelaska mosta u Grdeličkoj klisuri.

I ove godine vence su na spomenik položila porodice stradalih, Vojske Srbije, predstavnici Železnice, grada Leskovca i raznih udruženja i tako odali poštu tragično nastradalima. Zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević obraćajući se skupu naglasila je da ovako nastale rane nisu zalečene, bez obzira na vremenski period od 23 godine.

„Rane su i dalje sveže. Naša zemlja je pre 23 godine pretrpela tragediju. Našu državu su napali sa ciljem da nas poraze. Izgubili smo decu, ljude… I nakon više od dve decenije bol je ista. Drugog dana Vaskrsa 1999. godine naša Grdelica, naš Leskovac, naša Srbija zavijeni su u crno. Pet minuta do podneva, 12. aprila 1999. pogođen je Međunarodni putnički voz broj 393. Broj žrtava je i dalje nepoznat, a svaki život je neprocenjivo vredan. Sećanje na tadašnju borbu da se očuva mir, sećanje na stradanje, na nastradale i dalje je živo. Zahvalni smo svima koji su branili našu zemlju tada. Dužni smo da ih se sećamo i ne dozvolimo da se ta sudbina ponovi. Zbog njih ćemo zauvek pamtiti.“

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
tuga do neba
tuga do neba
2 godine pre

Ne znam da li su rusofili prisustvovali ovom tužnom događaju?

Vasa
Vasa
2 godine pre
Odgovori  tuga do neba

Zašto “rusofili” ne bi prisustvovali ovom događaju?

tuga do neba
tuga do neba
2 godine pre
Odgovori  Vasa

Zato što većina njih odobrava da im ljubimci rade isto nedužnom narodu, kao što je NATO radio nama. Ako i prisustvuju da li ih je bar malo sramota što podržavaju pravo jačeg kad nije njihovo d… u pitanju?