Obeležena 19. godišnjica NATO bombardovanja u Vlasotincu

 

VLASOTINCE

Polaganjem venaca na spomenik palim borcima u ratovima devedesetih, pored Vlasine i prijemom porodica poginulih sugrađana, u  Vlasotincu je obeležena 19.godišnjica NATO bombardovanja.

“Prošlo je 19 godina od kada je NATO alijansa sručila svoje bombe na Srbiju, odnosno tadašnju SR Jugoslaviju, ali gorka sećanja su ostala. Iz vlasotinačkog kraja mobilisano je 1300 naših građana, 20 je ranjeno, šestorica su na žalost, izgubila život. Njih moramo uvek da se sećamo, kao što se sećamo svih žrtava stradalih u ratovima za oslobođenje Srbije kroz istoriju. S druge strane, koliko god to zvučalo teško – život ide dalje i moramo da gledamo u budućnost. Moramo da stvaramo bolje okruženje za sve, posebno za mlade ljude. Samo tako rane mogu delimično da zacele, ali nikada u potpunosti”,  rekao je predsednik Skupštine opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Cveće su položile delegacije lokalne samouprave, Vojske Srbije, Policijske stanice, porodice poginulih u ratovima devedesetih  kao i predstavnici Udruženja ratnih veterana 1999. godine, Udruženja boraca ratova od 1990. godine, Opštinskog odbora SUBNOR-a, Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920. godine Vlasotince,  Ratnih vojnih starešina, Društva za edukaciju Roma i predstavnici osnovnih i srednjih škola.

Komemorativnom skupu prisustvovali su i mnogobrojni građani Vlasotinca, a učenici Gimnazije „Stevan Jakovljević“ izveli su prigodan program.

Pre komemorativnog skupa, predsednik opštine Zoran Todorović primio je porodice poginulih u ratovima devedesetih istakavši da tu bol u srcima vreme nikada ne zaceli.

“Želimo da pošaljemo poruku svima da se ono što smo doživeli pre 19 godina nikada više ne ponovi na našim prostorima, niti igde u svetu. Rat nikome nije doneo dobro. Mi ne smemo nikada da zaboravimo one koji su svoje živote dali braneći svoju otadžbinu”, rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Kao i ranijih godina, predstavnicima porodica palih boraca uručena je novčana pomoć.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare