Obeležen Dan sektora za vanredne situacije u Vlasotincu

VLASOTINCE
U okviru obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije širom Srbije a i u Vlasotincu, u centru grada, uz prisustvo velikog broja građana i učenika osnovnih škola, održana je pokazna vežba spašavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći. Organizovan je taktičko-tehnički zbor gde su deca, a i građani imali priliku da se upoznaju sa opremom sa kojom raspolaže Vatrogasno-spasilačko odeljenje u Vlasotincu i deo opreme koji ima Vatrogasno-spasilački bataljon iz Leskovca.

Proteklog dana u Leskovcu je odžana akcija dobrovoljnog davanja krvi a svoje učešće uzeli su i vatrogasci i spasioci iz Vlasotinca. U nedelju u vlasotinačkoj crkvi u u okviru njihove slave, biće organizovano sečenje slavskog kolača .


Inače, prošle godine vatrogasci iz Vlasotinca su imali 119 intervencija, a 70 procenata su intervencije bile na otvorenom prostoru gde je do požara dolazilo zbog ljudskih nemara.

Ove godine nešto je manji broj intervencija a na teren, do sada, smo izlazili u 63 navrata. Međutim u porastu su intervencije na otvorenom prostoru, pa su tako u poslednjih sedam dana imali čak deset gašenja požara, a pre izvesnog vremena bilo je četiri intervencija u samo jednom danu.

Sada, kada u završetku sezonskih poslova počinje obrada njiva, oranja i tanjiranje poljpoprivrednici pale svoje strnjike što može dovesti do velikih požara u obližnjim šumama a i na stambenim objektima.

U takvoj situaciji pre neku godinu jedna osoba je i smrtno stradala.
Zbog svih tih opasnosti, koje mogu izazvati katastrofalne posledice, od strane nadležnih organa upućuje se molba da se prekine sa paljenjem strnjika a za sve one koji to čine zaprećene su visoke novčane kazne. (kraj) VS/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare