Obeležen Dan opštine Medveđa

MEDVEĐA

Povodom Dana opštine Medveđa otvoren je renovirani objekat Predškolske ustanove „Mladost“. Objekat izgrađen 1980. godine, tada kao montažni, da je prvi put renoviran 1986., kada je dograđen drugi deo, dok je za vreme Nato bombardovanja dograđen je jasleni deo. Sredstva za kompletno renoviranje u iznosu od 24,5 miliona dinara obezbedili su Koordinaciono telo Vlade Srbije za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i opština Medveđa. Zamenjena je stolarija, krov, podovi, urađena reparacija i krečenje zidova i nabavka inventara čime su znatno unapređeni uslovi za boravak mališana, njih više od 150. Objekat su zajedno otvorili direktorka PU „Mladost“ Dobrila Andrejević, predstavnica Koordinacionog tela Jelena Čolić i predsednik Privremenog organa opštine Medveđa Dragan Kulić koji je podsetio da je pre 86 godina, upravo 20. maja, u Gajtanu na mestu zvanom Jovovića livade, formirana Prva srpska divizija koja je imala značajan udeo u oslobodilačkom ratu.

„Sada je u toku bitka za ostanak ljudi u ovom kraju, a ovaj vrtić je značajan doprinos tom cilju. Presrećan sam što baš danas otvaramo objekat u kome boravi budućnost Medveđe i koristim priliku da se zahvalim partnerima na ovom projektu i zamolim za podršku u našim daljim planovima. Čestitke idu i direktorki i zaposlenima u vrtiću, koji su, uprkos radovima, obavljali nesmetano redovne aktivnosti.“

Predstavnica koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Vlade Srbije Jelena Čolić veruje da će se i u narednom periodu nastaviti uspešna saradnja, a sve u korist građana Medveđe i okoline.

Regionalna informativna agencija JUGpress i jedini štampani medij južno od Niša , nedeljnik “Nova Naša reč” ni ovog puta nisu pozvani iz opštine Medveđa na događaj, što je praksa koju je započeo bivši predsednik opštine Nebojša Arsić a nastavlja Privremeni organ koji u toj opštini još uvek vrši vlast.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare