Obeležavanje Evropske nedelje lokalne demokratije

VRANJE

Grad Vranje i ove godine učestvuje u obeležavanju „Evropske nedelje lokalne demokratije“ koja se održava pod sloganom „Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere“.

U okviru ovog evropskog godišnjeg događaja lokalne vlasti iz 47 država organizuju javne događaje i susrete sa građanima u cilju njihovog uključivanja u rešavanje aktuelnih pitanja.

Cilj organizovanja „Evropske nedelje lokalne demokratije“ je promosivanje i podsticanje demokratske participacije, posebno na lokalnom nivou, podizanje svesti građana o načinu rada lokalnih vlasti, kao i informisanje o mogućnostima učešća u lokalnim procesima donošenja odluka.

Ovim povodom Kancelarija za mlade Grada Vranja i Akademija tehničko-strukovnih vaspitačkih studija – Odsek Vranje, u periodu od 11. do 15. oktobra, od 15 sati, organizovaće nekoliko radionica u skladu sa temom za 2021-2022. godinu u amfiteatru Akademije. „Pozivamo mlade ljude da se priključe veoma interesantnim radionicama koje se odnose na zaštitu životne sredine. Cilj je da zajedničkim snagama mapiramo probleme, kao i da damo doprinos zajednici i ozelenimo grad i postavimo đubrijere“, navodi se u saopštenju Kancelarije za mlade u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare