Obećanje ludom radovanje: U Vranju ipak poskupljuju voda i komunalne usluge

VRANJE

I pored obećanja da neće biti povećanja cene vode i komunalnih usluga u Vranju, članovi Gradskog veća su prihvatili predloge nadzornih odbora JP „Vodovod“ i JKP „Komrad“ koji su tražili nove više cena svojih usluga.

Povećanje cena, ova preduzeća obrazlažu činjenicom da ne mogu da posluju pozitivno i da im je ugroženo poslovanje s obzirom da su poslednje povećanje imali 2013. godine.

„Vodovod“ tvrdi da je ovakav zahtev u cilju održavanja sistema za snabdevanje vodom i izgradnje Fabrike za prečišćavanje vode, što je uslovljeno ugovorom sa KFW bankom.

„Na novu cenu utiču i poskupljenja energenata, naftnih derivata, rezervnih delova i povećanje minimalne cene rada. Cena vode i kanalizacionih usluga biće povećana u iznosu od 250 do 300 dinara mesečno po domaćinstvu, zavisno od potrošnje“, kaže većnica Danijela Milodavljević.
Ona dodaje da je ovom odlukom predviđeno da korisnici socijalne pomoći i dalje budu zaštićena kategorija. Gradsko veće je donelo i zaključak da se donese pravilnik kojim će biti proširena lista zaštićenih kupaca kada je reč o plaćanju vode i kanalizacionih usluga.

„Što se tiče „Komrada“, ovo preduzeće svoje usluge će naplaćivati za dinar više po kvadratnom metru, tako da će umesto 6,11 dinara bez PDV, nova cena biti 7,70 sa PDV. Ovo preduzeće tek treba da definiše zaštićene kategorije potrošača, među kojima će se naći korisnici socijalne pomoći, penzioneri sa najnižim primanjima, invalidi. Obrazloženje za povećenje cena je održivost „Komrada“ jer cene nisu menjane duži vremenski period“, kaže gradaska većnica Milosavljević.

Zeleno svetlo za nove cene i „Vodovoda“ i „Komrada“ daje Skupština grada Vranja i ukoliko bude usvojena počeće da se primenjuje od 1. januara 2018. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare