O rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

VRANJE

,,Promocija Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou“, tema je tribine koja je danas održana u zgradi Skupštine grada u Vranju.

Povelja je utemeljena u Lokalnom akcionom planu koji je donet prošle godine, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Projekat realizuje grad Vranje u saradnji sa Centrom za društvene  integracije.

Podržan je od strane agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, koji finansira Evropska unija.

Projekat ima dva segmenta.

,,Prva faza projekta podrazumeva promociju projekta i Evropske povelje, koja je utemeljena u Lokalnom akcionom planu usvojenim prošle godine u Skupštini grada. Bez aktivnog učešća žena u procesu izgradnje društva kao modernog i evropski orijentisanog, nije moguće ostvarivanje demokratije, ravnopravnosti i napretka društva. Druga faza ovog projekta je osnaživanje 30 žena iz marginalizovanih grupa, angažovanjem pripadnica nežnijeg pola preko 50 godina starosti, žrtava porodičnog nasilja i Romkinja. Kroz rad u radionicama biće organizovana njihova edukacija u pisanju biznis planova. Ovaj projekat se nadovezuje na još jedan koji realizuje Grad pri čemu će biti dodeljeni grantovi“, rekla je gradska većnica Danijela Milosavljević.

Cilj ovog projekta  je da se žene osnaže i da im se pomogne u što većoj meri kako bi se aktivirale kao preduzetnice ali i da ih ima što više u organima odlučivanja, rekla je Milosavljević.

U radu tribine učestvovale su i Gordana Stanković, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Vranja, Anita Stojanović, predsednica ,,Centra za društvene integracije“ i prof. dr Milica Bošković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x