O radu javnog preduzeća na stranačkoj press konferenciji

VRANJE

U prostorijama Srpske napredne stranke u Vranju Zoran Dimitrijević v.d. direktora JKP “Komrad” održao je konferenciju za novinare na kojoj je sumirao rezultate rada ovog preduzeća.

Govorio je o investicijama, potraživanjima, poslovanju.

Kada je reč o ulaganjima u savremenu mehanizaciju vrednost u tekućoj godini iznosiće 300.000 evra. Radi se o sopstvenim sredstvima koja će biti uložena za nabavku čistilice i kamiona smećara.

“Čistilica je zapremine četiri kubika i biće četiri puta veća od one kojom trenutno raspolažemo. Auto-smećar je 12 kubika. Našim radnicima, nabavkom savremene mehanizacije biće poboljšani uslovi rada. Gradovi u okruženju, Niš i Leskovac, daleko su modernizovaniji kada je u pitanju mehanizacija tamošnjih komunalnih preduzeća”, istakao je Dimitrijević.

Odgovarajući na pitanje novinara o dužnicima Dimitrijević je rekao da  za komunalne usluge najviše duguju Simpo i Jumko, 25 miliona dinara i Ugostiteljsko preduzeće „Vranje“, 18 miliona.

On je dodao da su sa „Simpom“ dugovanja uglavnom regulisana kroz konverziju duga.

„Kod Simpa je došlo do konverzije duga, posle odluke suda o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za to preduzeće i sada imamo određen procenat vlasništva. Na sličan način očekujemo da rešimo situaciju i sa „Jumkom“. S obzirom da je Hotel „Vranje“  u stečaju i da je prodat, očekujemo da ćemo novac dobiti u neko dogledno vreme, rekao je direktor Dimitrijević“.

On se nada da će 20 do 30 odsto dobiti za nekih mesec dana, a drugi deo posle Nove godine. Taj proces naplate nije jednostavan, jer moraju da se isplate zarade radnicima i dugovi drugim poveriocima, istakao je.

Što se tiče fizičkih lica
„Komrad“ od njih potražuje oko 80 miliona dinara.
Zbog dugovanja fizičkih lica ovo preduzeće vodi oko 2.000 procesa pred pravosudnim organima. 

„Komrad“ se nerado odlučuje za utuženja i zato 
poziva sve građane koji im duguju da dođu u ovo preduzeće i sklope ugovor o reprogramu duga.

Dimitrijević se osvrnuo i na poslovanje preduzeća na čijem je čelu odnedavno.

Na osnovu odluke Skupštine grada Vranja “Komrad” održava 20 ulica i šest trgova površine oko 200.000 kvadratnih metara.

“Po statistici imamo 700 kontejnera na području Grada Vranja. Novina je dežurna ekipa koja ima zadatak da svakodnevno  bude uvek mobilna na terenu kako bi bili u funkciji građana 24 sata. U firmi je uposleno 207 radnika  na neodređeno, ali svake godine zbog obima posla vršimo prijem sezonskih radnika u “Zelenilu” i “Javnoj higijeni”, rekao je Dimitrijević.

Spomenuo je i deponiju “Meteris” u Suvom Dolu koja će raditi sigurno još tri  godine.

Dimitrijević je naveo da je prosečna neto zarada u “Komradu” 36.000 dinara.

Prvi čovek vranjskih komunalaca kaže da su pokrenuli  intenzivniju akciju čišćenja i sređivanja dečijih igrališta pored stambenih objekata u gradu. Aktivnosti su usmerene i na čišćenje ulica koje unazad 20 godina nisu komunalno sređivane, zaključio je v.d. direktora vranjskog komunalnog preduzeća.


Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare